Η Queen Latifah και η μάχη της για την παχυσαρκία: 4 στις 5 μαύρες και 4 στους 10 Αμερικανούς

Η Queen Latifah στο πλευρό όσων στιγματίζονται λόγω της παχυσαρκίας.

Η 53 χρονη ηθοποιός και ράπερ Queen Latfah συνεργάζεται με το "It's Bigger Than Me!", το οποίο βοηθάει τα άτομα με παχυσαρκία να λάβουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Η Queen Latifah, έδωσε συνέντευξη στο PEOPLE και μοιράστηκε τις απόψεις και τις εμπειρίες της, σχετικά με τη μάχη της κατά του στίγματος της παχυσαρκίας.

Η ίδια δηλωσε ότι: "Το 66% των ανθρώπων με παχυσαρκία έχουν νιώσει το στίγμα του βάρους από τους γιατρούς", λέει η Latifah στο PEOPLE. "Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν φροντίδα που είναι συμπονετική, ασφαλής και με σεβασμό". 

Η παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό κοινωνικό και ιατρικό φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Τέσσερις στους 10 Αμερικανούς είναι παχύσαρκοι και 4 στις 5 μαύρες γυναίκες", λέει η Latifah. "Οπότε αυτό με αγγίζει στο σπίτι μου".

Χρησιμοποιώντας ένα νέο σύμβολο, οι πάροχοι υπηρεσιών φροντίδας θα μπορούν να σηματοδοτούν ότι τα γραφεία τους είναι ασφαλείς χώροι, απαλλαγμένοι από κρίσεις ή προκαταλήψεις. "Αυτό το νέο σύμβολο είναι ένα σύμβολο ελπίδας, ένα σύμβολο που λέει ότι είμαστε σύμμαχοι, ένα σύμβολο που λέει ότι εδώ θα λάβετε καλή υγειονομική περίθαλψη", εξηγεί η σταρ του Girls Trip. 

«Είδα την ξαδέρφη μου που έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα — ήταν νοσηρά παχύσαρκη και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο», συνέχισε η Λατίφα. «Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Και για να πει ένας γιατρός: “Α, πρέπει να χάσεις λίγο βάρος”. Λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο. Τα σώματα όλων δεν είναι ίδια. Όλοι αξίζουμε συγκεκριμένη ατομική φροντίδα».

Ένα άλλο στοιχείο της εκστρατείας είναι η εκπαίδευση των γιατρών σχετικά με τις καλές πρακτικές που αφορούν ασθενείς με παχυσαρκία. «Ονομάζεται περιεκτική φροντίδα για την παχυσαρκία, επειδή διασφαλίζει ότι όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι και σεβαστοί όταν έρχονται στο ιατρείο. Φανταστείτε πόσο ωραία πρέπει να αισθάνεται όταν ένας ασθενής περνάει από αυτήν την πόρτα και βλέπει τις κατάλληλες καρέκλες ή τη διάταξη του γραφείου, ότι κάποιος τους έχει σκεφτεί, έχει αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί ποιες είναι οι ανάγκες τους. Υπάρχει η αίσθηση του “εδώ με σέβονται. Είμαι ευπρόσδεκτος εδώ”» είπε.

"Αν αποθαρρύνεστε να μπείτε στο γραφείο του γιατρού σας, τότε αυτό δεν είναι καλό", λέει η Latifah. "Θεωρώ ότι όταν είμαι σε θέση να έχω μια ειλικρινή συζήτηση με τον γιατρό μου, όταν ένα άτομο είναι πραγματικά σε θέση να αναπτύξει αυτή τη σχέση, υπάρχουν πολλά που ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε για τον εαυτό σας".

Η Latifah συνέχισε να λέει πώς η θετική ενημέρωση για την υγεία τη βοήθησε όταν μεγάλωνε.

"Πέρασα κάποια από αυτά τα πράγματα ως παιδί - στις φωτογραφίες της τάξης, ήμουν αυτό το μεγαλόσωμο παιδί για την ηλικία μου, αλλά ευαίσθητο εσωτερικά", θυμάται. "Έτσι, οι άνθρωποι μου έλεγαν πράγματα και πληγώνονταν τα συναισθήματά μου. Ευτυχώς είχα γονείς που με αγαπούσαν και με έβαζαν ξανά στη θέση μου. Αλλά ήταν δύσκολο μερικές φορές. "

"Και αν δεν έχεις καν επίγνωση αυτών των πραγμάτων, αν οι γονείς σου δεν κάνουν αυτές τις συζητήσεις μαζί σου, αν ο γιατρός σου δεν σου μιλάει γι' αυτό, αυτό μοιάζει πολύ τρομακτικό", λέει η Latifah στο PEOPLE. "Και αυτό μπορεί να σε αποκλείσει από τα όνειρά σου, τις ελπίδες σου, τα ταλέντα σου".

"Ποιος ξέρει πόσος κόσμος δεν έχει αλλάξει επειδή κάποιος είπε το λάθος πράγμα σε ένα άτομο, όπως "Ε, είσαι πολύ χοντρή για να το κάνεις αυτό", το οποίο τον έκανε να μην θέλει να το κάνει αυτό", λέει. "Και αυτή είναι η απώλειά μας. Αυτή είναι η απώλεια του κόσμου".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ