Γερμανία: Δεν θέλουν να… δουλέψουν οι μισοί Γερμανοί μετά τις αυξήσεις επιδομάτων

Οι αυξήσεις στα επιδόματα πρόνοιας μειώνει τη διάθεση των Γερμανών για εργασία σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild»

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (52%) θεωρούν ότι δεν υπάρχει κίνητρο εργασίας για κάποιον με πλήρη απασχόληση που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, καθώς ο μισθός του δεν είναι και πολύ μεγαλύτερος από αυτό το επίδομα που λαμβάνει όποιος βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας.

Την ίδια ώρα, διχασμένοι φαίνονται οι Γερμανοί και σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση, με τους μισούς να είναι υπέρ και τους άλλους κατά. Πιο συγκεκριμένα, το 45% θεωρεί ότι είναι σωστές, ενώ το 44% όχι.

Pexels

Από το 2024, σύμφωνα με την απόφαση, το βασικό επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 563 ευρώ (από 502) για άνεργο χωρίς παιδιά, ενώ αυξήσεις δίνονται και στους γονείς με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι θα εισπράττουν 636 ευρώ από το 2025 για το πρώτο παιδί και 530 για κάθε ένα παιδί μετά, έναντι των 250 ευρώ που λάμβαναν μέχρι σήμερα.

Ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 1.450 ευρώ καθαρά, χωρίς να είναι ελκυστικός πλέον για πολλούς.

«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τα κίνητρα για εργασία. Η απασχόληση θα αποτελεί προϋπόθεση για κάποια από τα επιδόματα, ακριβώς επειδή η γονεϊκή ανεργία αποτελεί σημαντικό παράγοντα που οδηγεί παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές αλλαγές.

Διαβάστε ακόμα: Πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα: "Οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν ποτέ τις αποζημιώσεις- Ο Τσίπρας ιδιοφυΐα" (φώτο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ