Πριγκίπισσα Ευγενία: Θυμάται την γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ - ''Μου λείπεις πολύ σήμερα, σου είμαι ευγνώμων & σε έχω πάντα στην καρδιά μου''

Ένας χρόνος από τον θάνατό της ....

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 σε ηλικία 96 χρονών στο αγαπημένο της Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, τη χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσε 70 χρόνια στο θρόνο γιορτάζοντας το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Η είδηση του θανάτου της βύθισε σε πένθος δέκα ημερών τη χώρα.

 

Δείτε επίσης: Η βασίλισσα Ελισάβετ σε μια φωτογραφία από το παρελθόν - μαζί με την μαμά της & την αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Η εγγονή της, πριγκίπισσα Ευγενία, θυμάται την γλυκιά γιαγιά της και την έχει πάντα στην καρδιά της. Με μία ανάρτηση της στο instagram και μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει μαζί με την βασίλισσα, η κόρητ του Άντριου και  της Σάρα Φέργκιουσον γράφει: ''Σε σκέφτομαι σήμερα. Μου λείπεις τόσο πολύ, αλλά θυμάμαι τις υπηρεσίες , την αγάπη και την αφοσίωση σε όλους και στην οικογένειά σου, που σε αγαπούσε τόσο πολύ. Θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων. Και θα σε έχω για πάντα στην καρδιά μου''. 

 

Nα σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την συγκεκριμένη φωτογρφία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' πέθανε ειρηνικά γιορτάζοντας πλατινένιο της Ιωβηλαίο σε ηλικία 96 ετών. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στο βασιλικό καθήκον.

Η εκλιπούσα ήταν επίσης λατρευτή γιαγιά για τα οκτώ εγγόνια της: τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Χάρι, τη Ζάρα Τίνταλ, τον Πίτερ Φίλιπς, τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, καθώς και τη λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και τον αδελφό της κόμη του Ουέσσεξ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ