Σοκαριστικά στοιχεία: Το 1/3 των γυναικών χειρουργών έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες συναδέλφους τους! Δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε

Τι έδειξε η μελέτη...

Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών χειρουργών αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση από συνάδελφο και τα δύο τρίτα έχουν γίνει στόχος σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Surrey και το Πανεπιστήμιο του Exeter ανέλυσαν τις απαντήσεις ανώνυμης διαδικτυακής έρευνας από 1434 χειρουργούς (51,5% των οποίων ήταν γυναίκες).

Στην έρευνα ρωτήθηκαν σχετικά με τις εμπειρίες τους από σεξουαλικά παραπτώματα, όπως σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό, μεταξύ συναδέλφων χειρουργών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Surgery την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου1 , έδειξαν ότι το 63,3% των γυναικών χειρουργών και το 23,7% των ανδρών χειρουργών είχαν γίνει στόχος σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους τους.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αίμα, Άνθρωποι, γάντια Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/Andrea Piacquadio

Γιατί είναι το πρόσωπό του στο ντεκολτέ μου; 

 Η Τζούντιθ ζήτησε να χρησιμοποιηθεί μόνο το μικρό της όνομα. Τώρα είναι μια έμπειρη και ταλαντούχα χειρουργός.

Υπέστη σεξουαλική επίθεση στις αρχές της καριέρας της, όταν ήταν το άτομο με τη λιγότερη δύναμη στο χειρουργείο, αναφέρει το bbc
Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αγνώριστος, γιατρός, γυναίκα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/ Anna Shvets

''Ο χειρουργός απλά γύρισε και έβαλε το κεφάλι του ακριβώς στο στήθος μου και συνειδητοποίησα ότι σκούπιζε τον ιδρώτα από το μέτωπό του πάνω μου''.

"Απλά παγώνεις αμέσως, "γιατί είναι το πρόσωπό του στο ντεκολτέ μου;""

Όταν το έκανε για δεύτερη φορά, η Τζούντιθ προσφέρθηκε να του φέρει μια πετσέτα. Η απάντηση του ήταν: "όχι, αυτό είναι πολύ πιο διασκεδαστικό", "και εκεί έρχεται το μειδίαμα - ένιωσα βρώμικη, ένιωσα ταπεινωμένη".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ