Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες που σκοτώθηκαν στην Λιβύη: Οι ιστορίες τους (φωτό - βίντεο)

Έρευνες για όλα τα ενδεχόμενα για την τραγωδία στη Λιβύη με πέντε νεκρούς Έλληνες που συμμετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή.

Συγκλονισμένη είναι η Ελλάδα από τον άδικο χαμό των 5 Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Λιβύη, όπου  ταξίδεψαν για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Ήταν τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς. 

Συγκεκριμένα ο 28χρονος αλεξιπτωτιστής Γιώργου Βούλγαρη, με καταγωγή από την Καρδίτσα, η 40χρονη Εύης Ανδρεαδάκη, νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, η 46χρονης Γλυκερία Μεμεκίδου, αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, και τα παιδια του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φίλιπ, που μετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη ως διερμηνείς. 

Οι δύο γυναίκες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Μεταξύ των θυμάτων του τροχαίου στη Λιβύη είναι δύο γυναίκες στρατιωτικοί, η Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά στη φωτογραφία) και η Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά στη φωτογραφία).

armyvoice.gr

Η Σμηναγός (ΝΥ) Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η Εύη είχε καταγωγή από το Ηράκλειο και διέμενε στην Αθήνα, ενώ ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που "έσβησαν" στο φρικτό τροχαίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ.

Ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας. Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Δείτε επίσης: Λιβύη: Η τραγική ιστορία της νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια - Είχε παντρευτεί πριν λίγους μήνες, έχασε αδερφό & θείο (φωτό

Μεταξύ των θυμάτων από το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ντέρνα της Λιβύης είναι ο 27χρονος Γιώργος Βούλγαρης, υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας.

«Μπαμπά φτάσαμε, καλά είμαστε» -Το μήνυμα του 27χρονου υπαξιωματικού στον πατέρα του πριν την τραγωδία

 

 

Ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού Γιώργου Βούλγαρη, διηγήθηκε τα τελευταία λόγια του γιου του.

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό είχε 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο γιος του, του έστειλε ένα μήνυμα μόλις έφτασαν στη Λιβύη. «Χθες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα ''μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. Είκοσι επτά χρόνων, ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

 

 

Λίγες μέρες πριν σκοτωθεί παντρέυτηκε η κόρη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη

Οι διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο είναι τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φιλίπ

Η κόρη του προέδρου της Βεγγάζης, σύμφωνα με πληροφορίες, παντρεύτηκε το περασμένο Σάββατο, οκτώ ημέρες πριν σκοτωθεί στο τροχαίο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ