Τραγωδία στην Λιβύη: Φίλιπ και Άντζελα - Τα δύο νεκρά αδέλφια διερμηνείς - Το κορίτσι είχε παντρευτεί λίγες μέρες πριν το τροχαίο

Τι είπε o πατέρας των δύο διερμηνέων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο...

Συγκλονισμένη είναι η χώρα μας από τον χαμό των 5 Ελλήνων στην  Λιβύη

Οι τρεις στρατιωτικοί και δυο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, αφού πήγαν για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Οι δύο διερμνηνείς ήταν παιδιά  του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Λιβύη, Κανάκη Μανδαλιού.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες που σκοτώθηκαν στην Λιβύη: Οι ιστορίες τους (φωτό - βίντεο)

Ο Έλληνας πρόξενος στη Βεγγάζη Σταύρος Βενιζέλος είχε παρουσιάσει στην ελληνική αποστολή τον Φίλιππο και την Άντζελα.

Τα δύο αδέλφια συμμετείχαν εθελοντικά στην ελληνική αποστολή. Ο πόνος της οικογένειας είναι αβάσταχτος  καθώς πριν από μερικές ημέρες η Άντζελα έδωσε χαρά σε όλους με τον γάμο της...

Φίλοι και γνωστοί των δύο νέων, 33 και 34 χρόνων, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα δύο αδέρφια έφυγαν από τη ζωή τόσο ξαφνικά και άδοξα.

 

 

"Η μοίρα μας έφερε μαζί στη Βεγγάζη της Λιβύης. Ως παιδιά αλλοδαπών δεν είχαμε πολλές επιλογές για το πού θα πηγαίναμε σχολείο και έτσι μεγαλώσαμε μαζί.

Ο Φίλιππος ήταν αναμφισβήτητα ο πιο σκανταλιάρης από εμάς και έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στη μικρή μας ομάδα. Στο σχολείο περνούσαμε όλο το διάλειμμα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, μαζευόμασταν στα σπίτια των άλλων τα Σαββατοκύριακα και κάναμε παρέα στην πόλη.

Η Άντζελα ήταν μια δύναμη της φύσης, δυνατή, ανεξάρτητη και επαναστατική. Η εικόνα της να γυρίζει την πλάτη στην κυρία Hudannah και να φεύγει ενώ τη μάλωνε είναι ακόμα ζωντανή στη μνήμη μου. Αλλά ταυτόχρονα ήταν τόσο στοργική και υποστηρικτική. Μου αγόρασε ένα CD των Metallica για τα γενέθλιά μου, σε μια εποχή που μόλις είχα αρχίσει να βουτάω στον κόσμο του heavy metal", γράφει σε ανάρτησή του ένας φίλος των δύο νέων.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν τα λόγια του τραγικού πατέρα, που έχασε τα δυο παιδιά του. "Εγώ δεν είχα μαρτυρία, άκουγα δεξιά αριστερά ότι κάποιο τροχαίο έγινε και ένα αγροτικό εμβόλισε το λεωφορείο που ήταν η αποστολή και πήρε φωτιά. Αυτό ξέραμε. Ήταν πολύ δύσκολη η ενημέρωση, οι σταθμοί αναμετάδοσης ήταν κατεσραμμένοι από την πλημμύρα, δεν υπήρχαν τηλέφωνα, γινόταν το σπασμένο τηλέφωνο… Τραυματίες, ήταν πολύ δύσκολο να ξεκαθαριστεί η εικόνα, αν υπήρχαν νεκροί, ποιοι νεκροί, ήταν ένα δύσκολο, πολύ δύσκολο βράδυ χθες", είπε ο κ. Κανάκης Μανδαλιός στον Alpha 98,9.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ