Βραζιλιάνα κληρονόμος πέθανε πέφτοντας από μπαλκόνι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - Είχε κλέψει από τη μητέρα της 148 εκατομμύρια

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο της Sabine Boghici.

Μυστήριο εκτυλίσσεται γύρω από τον θάνατο της Sabine Boghici, μιας πλούσιας κληρονόμου από τη Βραζιλία. Η 49χρονη έπεσε από μπαλκόνι 5ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Τραυματίστηκε βαριά και στη συνέχεια κατέληξε. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Το περιστατικό συνέβη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η Boghici κηδεύτηκε την Κυριακή σε μια κηδεία στην οποία παρευρέθηκαν η μητέρα της, Geneviève, 83 ετών, και η αδερφή της.

Οι αρχές εξετάζουν εικάζουν ότι πρόκειται για πιθανή αυτοκτονία, καθώς οι ερευνητές έψαξαν το σπίτι της και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω της για τη σύζυγό της Ρόζα Στανέσκο, η οποία βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Facebook / Sabine Boghici

Η υπόθεση περιπλέκεται, επειδή η άτυχη 49χρονη κληρονόμος και η σύζυγός της είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022, επειδή απέσπασαν από τη μητέρα της Sabibe 148,8 εκατομμύρια δολάρια. Είχε στείλει μια γυναίκα να πει στη μητέρα της ότι η κόρη της επρόκειτο να πεθάνει και ότι έπρεπε να πληρώσει για να την κρατήσει εν ζωή. Μάλιστα, έπρεπε να συνεχίσει να πληρώνει ένα ποσό.

Κάπως έτσι έπεισαν τη μητέρα της και έκλεψαν 16 πίνακες με τις υπογραφές των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Sabine Boghici ήταν η κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας, του Jean Boghici, ο οποίος πέθανε το 2015. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928, αλλά μετακόμισε μόνιμα στη Βραζιλία όταν ήταν 20 ετων.

Το 2022 η μητέρα της Sabine υποπτέυθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επειδή η κόρη της πήγαινε συχνά σε μέντιουμ. Λίγο αργότερα ήρθε η φυλάκιση της Sabine και της συζύγου της.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Gilberto Ribeiro, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, η Sabine και η σύζυγός της ισχυρίστηκαν ότι «οι πίνακες είχαν το κακό μάτι, κάτι αρνητικό για το οποίο έπρεπε να προσευχηθούν». «Τα έπαιρναν συνέχεια και η ηλικιωμένη γυναίκα το είδε αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ήταν εντελώς υποτονική εκείνη τη στιγμή», είπε.

Facebook / Sabine Boghici

Το δικαστήριο επέτρεψε την αποφυλάκισή της τον Μάρτιο, αλλά δεν της επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός του Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερο από 10 ημέρες και έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Επίσης τέθηκαν από τη μητέρα της περιοριστικά μέτρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ