Συνελήφθη ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες - Τυνήσιος τζιχαντιστής του ISIS ο μακελάρης (φωτό - βίντεο)

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, ο τρομοκράτης του ISIS που σκόρπισε τον τρόμο χθες στην βελγική πρωτεύουσα, σκοτώντας δύο τουρίστες.

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ.

Τυνήσιος τζιχαντιστής του ISIS ο μακελάρης 

Ο δράστης, ήταν μέλος του ISIS. 

Δείτε επίσης: Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες μετά από τρομοκρατική επίθεση - Δύο Σουηδοί νεκροί, συγκλονιστικές φωτό - βίντεο

 

Σε εικόνες που τράβηξε κάτοικος της περιοχής διακρίνεται ο τζιχαντιστής με ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν, ένα λευκό κράνος και ένα όπλο στο χέρι. Κατεβαίνοντας από ένα σκούτερ, φέρεται να πυροβόλησε πολλές φορές στον δρόμο προτού κυνηγήσει άτομα που είχαν βρει καταφύγιο στην είσοδο ενός κτιρίου, και στη συνέχεια διέφυγε με το σκούτερ του.

Αργόυτερα ανάρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνική δικτύωσης όπου φαίνεται να λέει: “Με λένε Αμπντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν.

 

 

Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους”.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λασουέντ, τυνησιακής καταγωγής, από το προάστιο Schaerbeek των Βρυξελλών.

Ο τζιχαντιστής του ISIS ήταν γνωστός στη βελγική αστυνομία

Ο δράστης είναι γνωστός στην αστυνομία του Βελγίου για εμπορία ανθρώπων, παράνομη διαμονή και διακινδύνευση της κρατικής ασφάλειας. Το 2016 μια ξένη υπηρεσία τον ανέφερε ως ριζοσπαστικοποιημένο, έτοιμο να πολεμήσει σε ζώνη σύγκρουσης για την Τζιχάντ, «αλλά αυτό ήταν μέρος δεκάδων καθημερινών εκθέσεων αυτού του τύπου» εκείνη την εποχή και δεν μπορούσε να γίνει τίποτε εκείνη την εποχή, όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ