Γιάννης Σμαραγδής: "Έγινα σκηνοθέτης για να κατακτήσω τη γυναίκα μου" - "Έχω την ελπίδα ότι από εκεί πάνω θα με προστατεύουν"

Η εξομολόγηση του Γιάννη Σμαραγδή σχετικά με την απώλεια της συζύγου του.

Ο δημοφιλής Έλληνας σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Επί τόπου” στο OPEN.

Μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης μίλησε για τον χαμό της γυναίκας του που τον συγκλόνισε.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρθηκε στην Ελένη Σμαραγδή και το πώς την κατέκτησε, αλλά και το πώς διαχειρίζεται την απώλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Νάσο Γουμενίδη. 

Αρχκά, συγκίνησε λέγοντας:

«Είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να συγκεντρωθώ με την ελπίδα ότι, από εκεί πάνω όπου είναι, θα με προστατεύουν (σ.σ. και ο αδελφός του, που έχει φύγει επίσης από τη ζωή) για να είμαι υγιής στο μυαλό και να είναι σαφή τα αισθήματα μου. Η μέσα μου φωνή. Δηλαδή το δοχείο υποδοχής των πραγμάτων που χαρίζονται να μην τα αλλοιώσω», επισήμανε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Σμαραγδής: Η ταινία «Καποδίστριας» είναι η τελευταία μου σαν σκηνοθέτης - Έχω το καστ μου λείπουν λίγα χρήματα (βίντεο)

Πρόσθεσε: «Όλα τα έργα ξεκινάνε από την Ελένη, η Ελένη τα οδηγούσε, η Ελένη έβαζε την τελευταία πινελιά και όσο κι αν σας φανεί παράξενο έγινα σκηνοθέτης για να την κατακτήσω! Ήταν ένα χυμώδες πλάσμα, Παναγία μου!».

«16 χρονών εκείνη, εγώ ήμουν λίγο μεγαλύτερος, ερχόταν στο φαρμακείο και σκεφτόμουν πως μπορώ να την κατακτήσω. Πήγα λοιπόν στην Κρήτη, από όπου κατάγομαι και πήρα κάτι ευτελή αντίγραφα παραστάσεων του δίφραγκου, της τα πήγα και σκεφτόμουν πως θα τη “ρίξω” με τον πολιτισμό που με γέννησε».

«Ήρθε, τα είδε και τα κοίταζε σαν να είναι χρυσαφένια για να μην με προσβάλλει. “Τι θα κάνεις στη ζωή σου; Θα μείνεις στο φαρμακείο;” μου είπε και της απάντησα πως “θα γίνω σκηνοθέτης”» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ