Το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι : από τη Λαδόκολλα ως τα Άγραφα , 10 top ζουμερά & απαικτα street food

Κυρίες και κύριοι, βολευτείτε στις θέσεις καθώς ξεκινάει η παράσταση “Το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι”.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στα βόρεια προάστια των Αθηνών, στους πρόποδες του λόφου Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι. Μια ομάδα ηρώων παλεύει με κίνδυνο της ζωής της για ένα και μόνο σκοπό: να μη ξαναφάτε ποτέ χάλια σουβλάκι. Ο στόχος ιερός. Τα εμπόδια πολλά. Η διαδικασία λαδωμένη. Το αποτέλεσμα διθυραμβικό. Καθίστε αναπαυτικά και δείτε με κομμένη την ανάσα τους ήρωες να παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζώνη του παντελονιού τους, για να σας αναδείξουν τα 10 top σουβλάκια στο Γαλάτσι.

1. Πρώτη πράξη: Τα σουβλάκια του Γαλατσίου
2. Δεύτερη πράξη: Τρι...Γύρο, τα best σουβλάκια γύρω τριγύρω
3. Τρίτη πράξη: το Γυρολόι με το γνήσιο σουβλάκι
4. Τέταρτη πράξη: Σούβλα φέρτα! για το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι
5. Πέμπτη πράξη στο “Καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι”: Γυρόκοσμος
6. Έκτη πράξη: Ο Τέλειος Γαλάτσι
7. Έβδομη πράξη: Souvlaki Island, το νησί με τα best σουβλάκια
8. Όγδοη πράξη: Σουβλάκι Ο Κώστας
9. Λίγο πριν το τέλος του έργου: Γεύσεις στη Λαδόκολλα Γαλάτσι
10. Δέκατη και τελευταία πράξη: Άγραφα 1977

Πρώτη πράξη: Τα σουβλάκια του Γαλατσίου

Και να τοι οι ήρωες μας πάνω από το tablet, τσεκάροντας προσεκτικά το Τα σουβλάκια του Γαλατσίου menu. Δεν έχει γύρο λέει ο ένας. Πάμε παρακάτω. Τι λες; απαντάει ο συνάδελφος efood-διασώστης. Δε βλέπεις τα καλαμάκια, τα μπριζολάκια και το κεμπάπ; Πώς το απορρίπτεις έτσι; Συμφωνώ, απαντάει και η τρίτη της παρέας που ως γυναίκα θέλει και την ποικιλία της. Εδώ βλέπω burgers, 8 διαφορετικές τορτίγιες και δε θα δοκιμάσουμε καν; Μισή ώρα αργότερα, το σκηνικό είχε παντού χαρτοπετσέτες, πιάτα, χαρτιά και πολλά πολλά χαμόγελα. Τα σουβλάκια του Γαλατσίου είναι ΤΑ σουβλάκια.
 

Δεύτερη πράξη: Τρί...Γύρο, τα best σουβλάκια γύρω τριγύρω

Ανασκουμπώνονται, που λέτε, οι ήρωες μας και με αισιόδοξη διάθεση πως τάχα έχουν βρει τα καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι, προχωράνε στην επόμενη παραγγελία. Το χαμόγελο τους κόβεται όταν βλέπουν το Τρι...γύρο menu. Πρώτον, γιατί τους αρέσει το λογοπαίγνιο. Δεύτερον, γιατί είναι οικογενειακή επιχείρηση, άρα έχει την εμπειρία. Από την άλλη, φαίνεται και πολύ up-to-date, άρα έχει και τη φρέσκια ματιά. Και τρίτον, γιατί στο menu βλέπουν από γύρο και μπιφτέκι της μαμάς μέχρι τυλιχτά ολικής, σαλάτες, σκεπαστές και burgers. Την κάτσαμε, σκέφτηκαν. Και είχαν το δίκιο τους. Οι τύποι του Τρι...Γύρο με τις μεριδάρες, την ποιότητα, την ποικιλία και τις απίθανες γεύσεις τους, είχαν φροντίσει γι’ αυτό.
 

Τρίτη πράξη: το Γυρολόι με το γνήσιο σουβλάκι

Η περιπέτεια μας συνεχίζεται και οι φίλοι μας λαμβάνουν έκτακτη efood πληροφόρηση για ένα σουβλατζίδικο με παραδοσιακές γεύσεις λέει. Δε χάνουν λεπτό. Αμέσως συνδέονται με τα ειδικά συστήματα τους και ανιχνεύουν προσεκτικά το Γυρολόι menu. Γύρος, κεμπάπ, σκεπαστές, και γιαουρτλού. Αυτό ακούγεται promising, λένε. Προχωράνε και βλέπουν παϊδάκια προβατίνας και φεγγαρόπιτες. Στέλνουν, λοιπόν, την παραγγελία τους και λίγο μετά, η απόφαση έχει παρθεί. Άλλος ένας πόντος στο Γαλάτσι και τα σουβλάκια του, και στο Γυρολόι φυσικά.
 

Τέταρτη πράξη: Σούβλα φέρτα! για το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι

Καλά όλα αυτά, αλλά κάτι σούβλας δε δοκιμάσαμε, είπε το ένα team-member. Αντέχετε λίγο ακόμα; Όπα, φωνάζει η κυρία της παρέας. Το ’χω. Ανοίξτε όλοι το Σούβλα φέρτα! menu και ξεκινήστε τρεξιματάκι γύρω γύρω για να κάνετε χώρο. Με τα πολλά-πολλά, η παραγγελία περιλάμβανε σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σκεπαστή με γύρο χοιρινό, κοντοσούβλι προβατίνας, εξοχικό και ασφαλώς κοκορέτσι. Και φυσικά πατατούλες τηγανιτές φρέσκιες σαν της μαμάς. Long story short, η ομάδα αποφάσισε πως ήταν απαραίτητο να ξαναπαραγγείλουν, όχι για να σιγουρευτούν αλλά γιατί δεν είχαν δοκιμάσει τη γουρουνοπούλα και το κοντοσούβλι κοτόπουλο.
 

Πέμπτη πράξη στο “Καλύτερο Σουβλάκι στο Γαλάτσι”: Γυρόκοσμος

Λίγο πριν το διάλειμμα, βρίσκουμε τους ήρωες να θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να εξερευνήσουν το Γυρόκοσμο. Από menu πάμε καλά, μουρμουρίζουν καθώς χαλβαδιάζουν το Γυρόκοσμος menu. Για να δούμε από γεύση τώρα. Εσύ, madame, θα κρατάς σημειώσεις, αναθέτουν τα καθήκοντα στην κυρία της παρέας καθότι το γυναικείο στοιχείο είναι πάντα πιο οργανωτικό. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Καλαμάκια; Για πείτε βαθμολογία. 10! Τυλιχτά; 10 με τόνο. Σκεπαστές; 10. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο του Άλκη; Άστο. Στα 10 παίρνει 20. Και με τις πατάτες, τι παίζει; Δικές του, φρεσκοκομμένες. Τι το κουράζουμε τότε, βρε παιδιά; Τσεκ στο Γυρόκοσμο. Μπαίνει πεντάδα και πάμε παρακάτω.
 

Έκτη πράξη: Ο Τέλειος Γαλάτσι

Τώρα εδώ, κυρίες και κύριοι, δύο τινά παίζουν. Ή το μαγαζί είναι super confident άνευ λόγου και αιτίας ή όντως εδώ το σουβλάκι είναι τέλειο. Σε αυτό το ερώτημα, κλήθηκαν να απαντήσουν οι ήρωες μας και για το σκοπό αυτό, ανασκουμπώθηκαν, άνοιξαν τη ζώνη μια τρύπα παραπάνω και βάλθηκαν να μελετάνε το Ο Τέλειος menu. Φρέσκες πατάτες, γύρος, σκεπαστές, burgers και κοντοσούβλι. Για να δούμε από γεύση τι λέει. Ακολουθεί δεκάλεπτη κρεπάλη με πίτες, σουβλάκια, γύρους και κοντοσούβλια. Στη συνέχεια, βλέπουμε τους ηρωες σε κατάσταση ημιλιπόθυμη στο πάτωμα. Στείλτε στα κεντρικά. Τέλειος, Ο Τέλειος. Και φέρτε και καμιά σόδα plz.
 

Έβδομη πράξη: Souvlaki Island, το νησί με τα best σουβλάκια

Τι λέτε για το Souvlaki Island; αναρωτιούνται οι ήρωες μας. Ότι αν είναι καλό, θέλουμε σίγουρα να ναυαγήσουμε εδώ, απάντησαν με ενθουσιασμό. Έκανα ήδη όλη τη δουλειά για εσάς. Μελέτησα, κράτησα σημειώσεις, έμαθα το Souvlaki Island menu απέξω και ανακατωτά και σας έχω έτοιμη την παραγγελία, τους απάντησε ο chief of efood investigation. Ανοίξτε τα κουμπιά σας και ξεκινάμε. Γύρος και καλαμάκι; Τσεκ. Σκεπαστές; Τσεκ. Παϊδάκια κοτόπουλο; Μμμμμμμ. Club sandwich; Yummy. Έκλεισε guys. Όλοι στο Souvlaki Island για διακοπές all inclusive.
 

Όγδοη πράξη: Σουβλάκι Ο Κώστας

Αν θέλεις σουβλάκι, δε γίνεται να μη φας από τον Κώστα, είπε ο μεγαλύτερος που λόγω πείρας, τα κατείχε αυτά περισσότερο. Αν ψάχνεις το σουβλάκι το παραδοσιακό, δε γίνεται να πας αλλού. Λίγα και καλά θα βρεις. Μην κοιτάζετε μια ώρα το Ο Κώστας menu. Διαλέξτε κρέας για να φτιάξετε το τυλιχτό σας και θα πάρουμε και ένα κοτόπουλο σούβλας, έτσι για την πετσούλα του την απίστευτη. Δε χρειάζεται καν να δοκιμάσετε. Βάλτε το στη δεκάδα, εγγυώμαι εγώ.
 

Λίγο πριν το τέλος του έργου: Γεύσεις στη Λαδόκολλα Γαλάτσι

Πώς γίνεται να τρώμε μία εβδομάδα τώρα σουβλάκια και να μην τα έχουμε βαρεθεί; ρώτησε ο μικρότερος πρωταγωνιστής που ξεκάθαρα του έλειπε η εμπειρία. Πρώτον, τρώμε τα καλύτερα, απάντησαν οι υπόλοιποι. Και δεύτερον, ποιος βαριέται τα σουβλάκια; Να πάρε για παράδειγμα εμένα. Ήδη διαβάζοντας το Γεύσεις στη Λαδόκολλα menu, σαν να ψιλοπείνασα. Τι λέτε να παραγγείλουμε καμιά σκεπαστή, κανένα καλαμάκι και καμιά φεγγαρόπιτα; Μη ξεχάσεις να βάλεις στην παραγγελία μία σαλάτα Λαδόκολλα, απάντησε ο μικρούλης της παρέας. Μου κόλλησε. Όλα εντάξει κι εδώ παιδιά. Μπαίνει δεκάδα ξεκάθαρα! Άλλο ένα και τελειώσαμε.
 

Δέκατη και τελευταία πράξη: Άγραφα 1977

Μαγαζί με ιστορία. Σίγουρα θα έχει και καλό φαγητό. Έτσι, σκέφτονταν οι efood rangers μας αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να το διπλοτσεκάρουν κιόλας. Το Άγραφα 1977 menu ήταν το σημερινό task τους κι ήταν αποφασισμένοι να κλείσουν την αποστολή τους διασκεδαστικά. Παιδιά, πάρτε απ’ όλα. Σήμερα θα γίνει χαμός. Έχω καλό feeling, είπε ο αρχηγός. Και πήρανε σκεπαστή με γύρο χοιρινό, σουβλάκι καλαμάκι, special burger, μπιφτέκι γεμιστό με φέτα, μπιφτέκια της κυρα-Λένης και κοντοσούβλι. Και μια σαλάτα πανδαισία να τσιμπολογάνε. Κι αυτό που ακολούθησε ήταν από τα Άγραφα!
 

Το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι: το χειροκρότημα

Αν σας άρεσε το έργο μας, χειροκροτήστε μία φορά. Αν εκτιμήσατε τον κόπο και την προσπάθεια των ηρώων, δύο. Αν θέλετε αυτόγραφο, τρεις. Αν πεινάσατε,τέσσερις.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το σουβλάκι

Πόσο δημοφιλές είναι το σουβλάκι τελικά;

Θα στο θέσουμε ως εξής. Πες ότι κάθε χώρα έχει ένα street food σήμα κατατεθέν. Που το βλέπεις και σκέφτεσαι αμέσως να πάρεις αεροπλάνο και να πας να το φας original-style, στον τόπο γεννήσεως του. Ε, στην Ελλάδα αυτό είναι το σουβλάκι.

Είναι σουβλάκι ή καλαμάκι;

Σύμφωνα με το efood.gr, το οποίο πήρε επίσημα θέση και γραμμή στο μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τη food σκηνή της χώρας μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, πως θα το λέμε καλαμάκι. Όπως και να μας το ζητήσεις, όμως, να ξέρεις, θα το έχεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ