Ντίνα Νικολάου: Καρμπονάρα με πανσέτα και τυρί κρέμα - ένα γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο!

Η αγαπημένη καρμπονάρα είναι, ίσως, η πιο δημοφιλής μακαρονάδα παγκοσμίως και την βρίσκουμε με διάφορες παραλλαγές!

Υλικά

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 50 γρ. Bούτυρο Lurpak light
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • 50 ml σαμιώτικο κρασί ή μπράντι
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα light
  • 250 ml Arla Κρέμα Γάλακτος light
  • 1 κρόκο αυγού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις παπαρδέλες να βράσουν.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
  • Ρίχνω την πανσέτα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με την πάπρικα, ρίχνω το θυμάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα έχρι να ροδίσει.
  • Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το κρασί και ανακινώ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τον κρόκο αυγού, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αδειάζω την κρέμα στο τηγάνι με την πανσέτα και μεταφέρω τις παπαρδέλες απευθείας από την κατσαρόλα, στο τηγάνι. Ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για 2 λεπτά.
  • Αποσύρω από τη φωτιά, σερβίρω τις παπαρδέλες στα πιάτα και πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και λίγη πάπρικα σε νιφάδες.

 

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ