Θεατρινισμός, αξιολύπητος, τεράστια αγένεια: Έτσι χαρακτηρίζουν το διπλωματικό φάουλ του Ρίσι Σούνακ οι ίδιοι οι Βρετανοί – Δείτε αντιδράσεις

Οι Βρετανοί κατακεραυνόνων τον πρωθυπουργό τους, Ρίσι Σούνακ για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Απίστευτα τα σχόλια των βρετανών κατά του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος προέβη σε διπλωματικό φάουλ ακυρώνοντας τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αφορμή στάθηκε η ατάκα του κ. Μητσοτάκη: «Πώς θα σας φαινόταν να κόβαμε τη Μόνα Λίζα στα δύο;» μιλώντας για τα γλυπτά του Παρθενώνα, όμως στο... βάθος κρύβεται η προσπάθεια του Σούνακ να συσπειρώσει του Συντηρητικούς ενόψει εκλογών τον επόμενο χρόνο, την ώρα που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις πλέων των 20 μονάδων του Στάρμερ.

«Αδύναμος», «μικρός Βρετανός», «τεράστια αγένεια» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν οι Βρετανοί στον πρωθυπουργό τους.

Αν και μεσολάβησαν αρκετές ώρες από τη συνέντευξη στο BBC το πρωί της Κυριακής, η ακύρωση του προγραμματισμένου για σήμερα ραντεβού έγινε χθες το βράδυ, την ώρα που o Kυριάκος Μητσοτάκης είχε ραντεβού με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρετανικού Μουσείου.

Ο Σούνακ έχασε τα μαρμαρά του

«Ο Σούνακ είναι πραγματικά ο απόλυτος πρωθυπουργός της Μικρής Βρετανίας».

 

 

«Συμφωνώ απόλυτα. Είναι εξαιρετικά αγενές να ακυρώσει ο Sunak τη συνάντηση», έγραψε κάποιος σχολιάζοντας σχόλιο άλλου χρήστη που έλεγε:

«Ο Σουνάκ ακύρωσε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας λίγο πριν τη συνάντησή τους, επειδή "αναστατώθηκε από τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Laura Kuenssberg για τα Ελγίνεια Μάρμαρα".

Ναι, δημιούργησε ένα διπλωματικό ρήγμα με έναν σύμμαχο σε μια έκρηξη.

Ο Σουνάκ είναι ακατάλληλος για το αξίωμα».

«Μπορούμε να ακυρώσουμε τον Σούνακ παρακαλώ», έγραψε μια χρήστρια σχολιάζοντας την είδηση που είχε ποστάρει άλλος χρήστης:

«Ο Ρίσι Σουνάκ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό εν μέσω διπλωματικής διαμάχης για τα μάρμαρα του Έλγιν @ChrisMasonBBC αναφέρει.

Έρχεται αμέσως μετά την επανάληψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της πάγιας θέσης τους ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα (όπως είναι γνωστά στην Ελλάδα) πρέπει να επιστραφούν».

Αλλη χρήστρια τονίζει ότι αποτελεί έκπληξη η ακύρωση του ραντεβού δεδομένου ότι η πάγια θέση της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. «Κανένα από τα σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αποτελεί μια νέα ή τροποποιημένη θέση για τα μάρμαρα. Πολλοί εκπλήσσονται που ο Ρίσι Σουνάκ επέλεξε να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η άποψη αυτή έχει καθιερωθεί μεταξύ των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και χρόνια».

«Αναρωτιέμαι αν ο Σουνάκ θα τολμούσε να ακυρώσει μια συνάντηση με τον Μόντι για το διαμάντι Kohinoor.

Ο Σουνάκ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα».

*Το διαμάντι Kohinoor, ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο, άνω των 102 καρατίων, αποτελεί μέρος του κοσμημάτων του Στέμματος και κατά καιρούς εκφράζεται αίτημα από την Ινδία για την επιστροφή του.

«Βρετανική πρωτοτυπία Ρίσι. Ο Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό λόγω διαμάχης για τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Τι;;;».

«Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι ο Σούνακ ήταν αγενής που ακύρωσε μια τέτοια συνάντηση λίγο πριν πραγματοποιηθεί».

«Πόσο παιδαριώδες από τον Σούνακ να ακυρώσει μια συνάντηση γι' αυτό. Πραγματικά έχει τρελαθεί ?».

«Ντροπιαστική και ασεβής συμπεριφορά από τον Σουνάκ να ακυρώσει μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένα αξιοπρεπές ή ικανό άτομο στην κυβέρνησή μας. Είναι μια περαιτέρω επιβεβαίωση του πόσο αδύναμος είναι ο Σουνάκ και πόσο ελέγχεται από την ακροδεξιά του κόμματός του».

«Σούνακ.

Η νέα ακύρωση δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δύσκολες αποφάσεις.

Αποτυχημένος!

Καμία ικανότητα ηγεσίας

Ο Σουνάκ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαμάχη με τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

«Πόσο αξιολύπητος.

Είναι κατώτερο της αξιοπρέπειας του αξιώματος να ακυρώνεις μια συνάντηση με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για κάτι τόσο ασήμαντο.

Εξάλλου θα ήταν μια ευκαιρία για τον Σουνάκ να φανεί σκληρός και να τα βάλει με τους Έλληνες αν έκαναν φασαρία.

Αντί γι' αυτό, το βάζει στα πόδια και δείχνει αδύναμος όπως πάντα».

«Ντροπιαστική αδυναμία εκ μέρους του Σουνάκ να ακυρώσει τη διπλωματική συνάντηση επειδή δεν του άρεσαν τα σχόλια του Μητσοτάκη, ο οποίος είναι μέσα στα δικαιώματά του να ζητήσει την επιστροφή των κλοπιμαίων- ένα μακροχρόνιο αίτημα των Ελλήνων, τίποτα καινούργιο».

«Σούνακ…….. απλά δώστε πίσω στους Έλληνες τα Γλυπτά τους……. τα κλέψαμε ούτως ή άλλως.

Ή θα μπορούσατε απλά να ακυρώσετε μια κανονική συνάντηση ενηλίκων με τον πρωθυπουργό τους επειδή φοβάστε να τον αντιμετωπίσετε».

«Μικροπρεπής, αγενής, αλαζονική, παιδαριώδης συμπεριφορά από τον δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό μας…

Δεν ακυρώνεις συνάντηση με βασικό σύμμαχο, επειδή εξέφρασε την άποψή του για 1 μικρό θέμα, με το οποίο διαφωνείς!

Κλασικός Σούνακ. Πάντα επιδιώκει να ακυρώνει/φυλακίζει/ποινικοποιεί όποιον διαφωνεί μαζί του».

«Αυτό που είναι ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι γνωρίζετε ότι στον Σούνακ δόθηκε η οδηγία να ακυρώσει το ραντεβού από κάποιους "πατριώτες" του κόμματός του. Είναι τόσο αδύναμος ηγέτης».

«Αλλά ο Σούνακ δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό το θέμα απασχολεί τον Τύπο εδώ και εβδομάδες. Απλά χρειάζεται ένας αρμόδιος Νο10 να καταπνίξει την ιστορία εν τη γενέσει της και να κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και να πει "όχι". Δεν αφήνεις τον Έλληνα πρωθυπουργό να πετάξει στη Βρετανία και μετά να ακυρώσεις το ραντεβού την τελευταία στιγμή. Είναι απαίσιο σε κάθε επίπεδο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ