Βασίλισσα Λετίθια και ο εραστής της: Το μυστικό που κρύβει - Οι αποκαλύψεις του βιβλίου που φέρνει φουρτούνες στον Ισπανικό θρόνο (φωτό & βίντεο)

Το βιβλίο με τίτλο «Letizia & I: What Secrets is Queen Letizia hiding?», βγάζει τα "άπλυτα της Ισπανικής βασιλικής οικογένειας στη φόρα

Τα σκάνδαλα για την Ισπανική βασιλική οικογένεια δεν έχουν τέλος. Μετά τις περιπέτειες του Χουάν Κάρλος και την αυτοεξορία του, τώρα σειρά έχει η βασίλισσα Λετίθια.

Η βασίλισσα μετά τις αποκαλύψεις του βιβλίου του 91χρονου δημοσιογράφου Τζέιμι Πεναφιέλ, με τίτλο «Letizia & I: What Secrets is Queen Letizia hiding?», δέχετε επίθεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ισπανική βασιλική οικογένεια και σκάνδαλα τείνουν να γίνουν λέξεις συνώνυμες. Τις τελευταίες ημέρες όμως η βασίλισσα Λετίθια έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας άγριας επίθεσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτιές άναψαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας, Χάιμε ντελ Μπούργκο, ο οποίος ήταν βασικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, ανέβασε στο Twitter μια παλιά φωτογραφία της Λετίθια ως «απόδειξη» πως είχε σχέση μαζί της, όπως ισχυρίζεται και στη βιογραφία.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στο θρόνο της Ισπανίας! Ο πρώην γαμπρός της Βασίλισσας Λετίσια λέει ότι είχε σχέση μαζί του - Το μήνυμα & η φωτό που δημοσίευσε

Στο βιβλίο, όμως, που κυκλοφόρησε στα ράφια των ισπανικών καταστημάτων τον περασμένο μήνα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι ισχυρισμοί, όπως ότι ο Χουάν Κάρλος δεν ενέκρινε ποτέ τη Λετίθια, οι απιστίες της βασίλισσας στον πρώτο της γάμο, αλλά και ότι αρνήθηκε να υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο όταν μπήκε στη βασιλική οικογένεια.

Η ανάρτηση

Και μπορεί να έσβησε την ανάρτησή του όμως με νέα αναφέρει ότι δεν "αλλάζει ούτε κόμμα".

 

Ο πρώτος γάμος της Λετίθια

Πριν παντρευτεί τον βασιλιά Φελίπε το 2004, η βασίλισσα Λετίθια -που ήταν παρουσιάστρια ειδήσεων- ήταν για λίγο καιρό παντρεμένη με τον καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας του γυμνασίου της, Αλόνσο Γκερέρο Περέζ.

O Χάιμε ντελ Μπούργκο με την αδερφή της βασίλισσας Λετίθια Τέλμα, και την κόρη της

O Χάιμε ντελ Μπούργκο με την αδελφή της βασίλισσας Λετίθια, Τέλμα, και την κόρη της

Ο πρώην σύζυγός της ήταν εννέα χρόνια μεγαλύτερός της και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1998, μετά από 10 χρόνια σχέσης. Είχαν γνωριστεί όταν η Λετίθια ήταν 16 ετών, ωστόσο χώρισαν τον επόμενο χρόνο.

Στο νέο βιβλίο, ο Χαιμέ Πεναφιέλ ισχυρίζεται πως η Λετίθια απάτησε τον πρώτο της σύζυγο με έναν εκπαιδευόμενο δημοσιογράφο της Efe, του μεγαλύτερου ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων στον κόσμο. Ο συγγραφέας λέει πως η Λετίθια κοιμήθηκε με τον συνάδελφο ενώ βρισκόταν στο Μεξικό και πως αργότερα τον επισκέφθηκε σε αποστολές στο Χιούστον και στο Λας Βέγκας. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα, η μελλοντική βασίλισσα έβγαινε και με έναν άλλον δημοσιογράφο εκείνη την περίοδο.

Χλιαρή η πρώτη εντύπωση της Λετίθια για τον Φελίπε

Το 2002 ο βασιλιάς Φελίπε λέγεται ότι γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο σε ένα δείπνο. Ωστόσο, κάποια δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η πρώτη γνωριμία έγινε σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου, απ' όπου η Λετίθια έκανε εκπομπή.

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η Λετίθια έβγαινε τότε με τον Χάιμε ντελ Μπούργκο, με τη σχέση τους να είναι τόσο σοβαρή που είχε αγοράσει ακόμη και δαχτυλίδι αρραβώνων.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως η Λετίθια δεν ήταν σίγουρη στην αρχή για το εάν θα έβγαινε με τον μελλοντικό βασιλιά. Μάλιστα, όπως γράφει, φέρεται να είχε πει στην καλύτερή της φίλη στο Μεξικό πως «ο Φελίπε ήταν πολύ όμορφος, αλλά δεν μου αρέσουν οι άνδρες με σγουρά μαλλιά».

Η αδερφή της βασίλισσας Λετίθια, Τέλμα

Η αδελφή της βασίλισσας Λετίθια, Τέλμα

Η Λετίθια μίλησε για πρώτη φορά στον Χάιμε ντελ Μπούργκο για τη σχέση της με τον πρίγκιπα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο ξενοδοχείο Ritz στη Μαδρίτη - τη νύχτα που, σύμφωνα με το βιβλίο, επρόκειτο να της κάνει πρόταση γάμου. Η Λετίθια φέρεται να του είπε ότι είχε «γνωρίσει κάποιον που θα την υποχρέωνε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της», κάτι που ο Χάιμε είπε ότι τον οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο μυστηριώδης σύντροφός της ήταν ο Φελίπε. Αφότου τελικά αποφάσισαν να παραμείνουν απλώς φίλοι, ο Χάιμε φέρεται να συμβούλεψε τη Λετίθια: «Μην ανακοινώσετε τη σχέση, μόνο τον γάμο».

Η αποδοκιμασία της Λετίθια από τον Χουάν Κάρλος και τη βασίλισσα Σοφία

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι γονείς του Φελίπε -ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία- δεν ενθουσιάστηκαν με την προοπτική ο γιος τους να παντρευτεί τη Λετίθια. Όταν πληροφορήθηκε τις προθέσεις του γιου του να παντρευτεί την παρουσιάστρια, ο Χουάν Κάρλος φέρεται να είπε: «Μην καταστρέψεις τη μοναρχία».

Συν τοις άλλοις, η συγγραφέας ισχυρίζεται πως η βασίλισσα Σοφία δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει και είπε στον γιο της ότι «ο γάμος είναι για μια ζωή». Αυτό το σχόλιο λέγεται ότι ώθησε στη συνέχεια τον Φελίπε να θέσει τελεσίγραφο στους γονείς του. Φέρεται να είπε: «Την παντρεύομαι ή παραιτούμαι από το δικαίωμά μου στον θρόνο».

Ο Χουάν Κάρλος φέρεται να αποδέχθηκε την επιλογή του γιου του μόνο όταν ο Φελίπε δεν παραβρέθηκε σε στρατιωτική παρέλαση, επιλέγοντας να μείνει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί σε δείπνο που διοργάνωσε ο Γούντι Άλεν.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο πρώην γαμπρός τής Λετίθια ισχυρίζεται πως ο Χουάν Κάρλος «αρνήθηκε» να πληρώσει τα έξοδα της οικογένειας της παρουσιάστριας κατά την προετοιμασία του γάμου.

Αφού ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους, ο Χάιμε ντελ Μπούργκο ισχυρίζεται ότι βοήθησε τη Λετίθια με το προγαμιαίο συμβόλαιο. Ο συγγραφέας έγραψε: «Αν και ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως ο γάμος του Φελίπε και της Λετίθια ήταν ένας γάμος αγάπης, δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκκρεμότητες σε περίπτωση ενδεχόμενου διαζυγίου».

Ωστόσο, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως η Λετίθια αρνήθηκε να υπογράψει το πρώτο σχέδιο που είχαν συντάξει οι σύμβουλοι του Παλατιού και ανησυχούσε για το τι θα συνέβαινε σε τυχόν μελλοντικά παιδιά, αν χώριζαν. Ως αποτέλεσμα, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως τηλεφώνησε στον Φελίπε -έναν άνθρωπο που λέει ότι έχει «καλή καρδιά»- και του είπε ότι με το συγκεκριμένο προγαμιαίο συμβόλαιο η Λετίθια κινδύνευε όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αν χώριζαν.

«Η Λετίθια συνάντησε έναν άλλον άνδρα το βράδυ πριν από τον γάμο»

Εκτός από τον ισχυρισμό πως ο Χάιμε συμβούλευσε τη Λετίθια για το προγαμιαίο συμβόλαιο, ο πρώην σύζυγος της αδελφής της λέει ότι η Λετίθια ζήτησε να τον συναντήσει ιδιαιτέρως το βράδυ πριν από τον γάμο της, το 2004. Το ζευγάρι λέγεται ότι συναντήθηκε στο εστιατόριο El Latigazo, στη Μαδρίτη.

Αναφέρεται ότι είπε: «Όταν συναντηθήκαμε, μου έπιασε το χέρι και με ρώτησε γιατί δεν της είχα ζητήσει ποτέ να με παντρευτεί. Προφανώς δεν της απάντησα. Την ενθάρρυνα όσο καλύτερα μπορούσα. Το τελευταίο πράγμα που μου είπε πριν αποχαιρετιστούμε ήταν μια παράκληση: "Μη με αφήσεις ποτέ"». Την επόμενη ημέρα ο Χάιμε ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον βασιλικό γάμο.

Μετά τον γάμο, ο Χάιμε ντελ Μπούργκο μετακόμισε στο Λονδίνο - αλλά ισχυρίζεται ότι τον κάλεσαν να μείνει στο σπίτι τους στη Μαδρίτη μετά τη γέννηση της κόρης τους, πριγκίπισσας Λεονόρ. Ενώ καθόταν σε αιώρες δίπλα στην πισίνα, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως η βασίλισσα του εξομολογήθηκε τον έρωτά της. Όπως λέει, η Λετίθια και ο Φελίπε είχαν μια «δύσκολη σχέση» και ο βασιλιάς «αισθανόταν ανίκανος να την ηρεμήσει».

Μετά από αυτό, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως συνήψε ξανά σχέση με τη Λετίθια, και μοιράστηκε μια άγνωστη φωτογραφία την Κυριακή το βράδυ στο Twitter, για να προσπαθήσει να πείσει με τους ισχυρισμούς του. Στη selfie, η βασίλισσα, η οποία ήταν έγκυος, φαίνεται να φοράει μια μαύρη πασμίνα, η οποία, όπως ισχυρίζεται ο Χάιμε, του ανήκε, ενώ προσθέτει και ένα μήνυμα που υποτίθεται πως του έστειλε η Ισπανίδα βασίλισσα. Το μήνυμα έγραφε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπώ. Φύγε από εδώ. Δική σου».

Οι χρήστες του Τwitter, πάντως, δεν φάνηκαν να πείθονται με τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να διαγράψει τον λογαριασμό του στα social.

Μετά την εξομολόγηση του έρωτά τους, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως «έκαναν βήματα ώστε να είναι ελεύθεροι», τα οποία περιλάμβαναν την αναζήτηση νομικών συμβούλων και την εξέταση ακινήτων στις ΗΠΑ. Ένας από τους πιο επιζήμιους ισχυρισμούς που φέρεται να κάνει στο βιβλίο ο Χάιμε είναι πως η βασίλισσα Λετίθια πρότεινε να αποκτήσουν ένα παιδί μαζί, χρησιμοποιώντας παρένθετη μητέρα στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2011 ο Χάιμε ισχυρίζεται πως η Λετίθια έβαλε απότομα τέλος στη σχέση τους, μέσω τηλεφώνου.

Μετά από αυτό, ο Χάιμε ήρθε πιο κοντά με την αδελφή τής Λετίθια, την Τέλμα. Το 2012 το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε μετά από μόλις δύο μήνες σχέσης. Η αδελφή της βασίλισσας είχε ήδη αποκτήσει μία κόρη, την Αμάντα, από τη σχέση της με τον πρώην σύντροφό της, Ενρίκε Μάρτιν Λοπ.

Μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι γιόρτασε με μια μεγάλη δεξίωση στην Ιταλία, στην οποία παραβρέθηκε η οικογένειά τους. Όπως λέει ο Χάιμε ντελ Μπούργκο στο βιβλίο: «Όταν οι καλεσμένοι μάς συνεχάρησαν, ήρθε η σειρά της Λετίθια και, φιλώντας με στο μάγουλο, μου ψιθύρισε στο αυτί: "Θα είμαστε ξανά μαζί"».

Ο Χουάν Κάρλος ζήτησε από το ζευγάρι να χωρίσει

Το 2013 η ισπανική βασιλική οικογένεια βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για απιστία και υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τον Χουάν Κάρλος. Τον Αύγουστο του 2013 ο συγγραφέας του βιβλίου λέει ότι ο Χουάν Κάρλος είπε στον γιο του «να πάρει διαζύγιο», καθώς η Λετίθια έφυγε νωρίτερα από τις οικογενειακές διακοπές στο παλάτι Μαραβέντ.

Οι φωνές του Χουάν Κάρλος στον Φελίπε: Πάρε διαζύγιο

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, ο Χουάν Κάρλος ήθελε ο γιος του να μείνει λίγες ακόμη ημέρες στο παλάτι, για να περάσει περισσότερο χρόνο με τις εγγονές του. Η Λετίθια όμως ισχυρίστηκε ότι είχε μια υποχρέωση και τελικά έφυγε μόνη της. Ο πρώην βασιλιάς φέρεται να είπε: «Σε ποιον τηλεφώνησε ώστε να την πάρει από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης; Στον Χάιμε ντελ Μπούργκο;». Πάντα σύμφωνα με το βιβλίο, «ως αποτέλεσμα αυτής της αδικαιολόγητης προσβολής, μου λένε ότι ο καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου ήταν τόσο τεταμένος και δραματικός, που κάποια στιγμή ο Χουάν Κάρλος ακούστηκε να φωνάζει στον Φελίπε: ''Πάρε διαζύγιο''»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ