Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο - Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη

Μια γιορτινή μουσική παράσταση για παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια!

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φέτος, οι Burger Project, η αγαπημένη μπάντα μικρών και μεγάλων, συνεργάζονται με την Ομάδα Εν Δυνάμει, την εμβληματική κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, συγκροτούν μικτό θίασο και δημιουργούν μια πρωτότυπη μουσική παράσταση ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Ο Θάνος Κοσμίδης -ο θρυλικός Professor Cosmic των Burger Project- έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και η Ελένη Ευθυμίου -σκηνοθέτις, ηθοποιός και σταθερή συνεργάτις των Εν Δυνάμει- αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, σε μια εορταστική παράσταση με χιούμορ, τραγούδια και ευαισθησία που απευθύνεται στα παιδιά και όλη την οικογένεια. 

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό επικρατεί πανικός για την προετοιμασία των γιορτών! Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη, αφού διαβάσουν όλα τα γράμματα και βεβαιωθούν ότι όλα είναι έτοιμα για να διαβιβάσουν τις ευχές των παιδιών στο εργοστάσιο παιχνιδιών, ξαφνικά, ανακαλύπτουν τέσσερα γράμματα -όχι και τόσο συνηθισμένα! Αποστολή τους είναι, τώρα, να βρουν τα Πνεύματα των Χριστουγέννων που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ιδιαίτερες ευχές!

Με ζωντανή μουσική, διαδραστικά παιχνίδια και μετά από πολλές περιπέτειες, το τέλος θα έρθει με μια ανατροπή!

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Κείμενο: Θάνος Κοσμίδης
Μουσική - Τραγούδια: Burger Project
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικός Χώρος: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Πέτρου

Βοηθός Σκηνογράφου: Αριάνα Νίκου

Μουσικοί:
Πλήκτρα – Γιουκαλίλι – Φωνή - Professor Cosmic: Θάνος Κοσμίδης
Κιθάρα – Φωνή - Αλ Μαλαπόλας Καλαμπόκης: Αλέξης Ιωάννου 
Μπάσο – Φωνητικά - Mr. Finger: Αλέκος Γεωργουλόπουλος
Τύμπανα – Φωνητικά - Barbie G.: Γιώργος Μπαρμπέρης 

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): 
Ηλίας Κουγιουμτζής, Σοφία Μπλέτσου, Θάνος Νανάσης, Χάρις Σερδάρη, Αλέξανδρος Χάτσιος 

Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Bίκυ Στρατάκη και Νίκος Χαραλαμπίδης

Ευχαριστούμε την Εθνική Λυρική Σκηνή για την παραχώρηση κοστουμιών του Βεστιαρίου. 

Οι Burger Project 

Οι Burger Project δημιουργήθηκαν τo 2007 παίζοντας διασκευές με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ξεχώρισαν για τη θεατρικότητα, την ενέργεια και το χιούμορ στις ζωντανές τους εμφανίσεις, με μεταμφιέσεις και ρεπερτόριο απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης, ξένης και ελληνικής μουσικής. Από το 2012, οι Burger Project ασχολούνται ενεργά με μουσικές παραστάσεις για το παιδικό κοινό.

Οι παιδικές τους συναυλίες είναι μια πρωτότυπη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής, τα μυστικά του ρυθμού στον χορό και το τραγούδι, είναι ορισμένα από τα θέματα που φέρνουν τα παιδιά κοντά στη μουσική και  διεγείρουν τη φαντασία τους. Με όχημα τα παιδικά τραγούδια της μπάντας, χιουμοριστικές πρόζες, αλλά και τη διάδραση με το κοινό, οι Burger Project καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε ρυθμικά, μελωδικά και κινητικά παιχνίδια, αλλά και να χορέψουν όσο πιο τρελά μπορούν! 

Παραστάσεις για οικογένειες, ενδεικτικά: «Μαμά θα κάνω μπάντα» [Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, 2012-2015] «Περιοδεία στον Γαλαξία» [Ελληνικός Κόσμος, 2015-2016]. Με τον σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά «Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος» και «τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη» [Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2015], αλλά και «ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ» [Θέατρο Κάππα, 2016]. Το 2017-2019 «Μουσική και Φίλοι» [Θέατρο Πόρτα], αλλά και  «Φιέστα Κουραμπιέ» στο θέατρο Άλσος [2019]. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζονται με την Αττική Οδό στην μουσική παράσταση για σχολεία «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου», σχετικά με την οδική συμπεριφορά. 
    

H Ομάδα Εν Δυνάμει

«Είμαστε μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις μας προτείνουμε ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το "ανοίκειο", το "περίεργο", το "διαφορετικό" και το "ξένο" ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος που λειτουργούμε στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των μελών της ομάδας μας, επιχειρώντας να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας οργανώνουμε και παράγουμε ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρισκόμαστε σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχουμε ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας μας είναι η Ελένη Δημοπούλου. Η έδρα μας είναι στη Θεσσαλονίκη.»

INFO

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο 
Burger Project – Ομάδα Εν Δυνάμει 
Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη 

Φάρος, ΚΠΙΣΝ

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις, ως εξής:

Σάββατο, 23/12

Δευτέρα, 25/12
Τετάρτη, 27/12
Πέμπτη, 28/12
Παρασκευή, 29/12
Σάββατο, 30/12

Δευτέρα, 01/01
Τρίτη, 02/01
Τετάρτη, 03/01
Παρασκευή, 05/01
Σάββατο, 06/01
Κυριακή, 07/01

Ώρα έναρξης, 18.30 | Στις 25/12 και την 01/01 ώρα έναρξης, 17.30.

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: 
•   Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. 
Έφη Ψαραδέλλη | 28, 29 Δεκεμβρίου 

•   Ακουστική Περιγραφή και Απτική Ξενάγηση 
liminal | 28, 29 Δεκεμβρίου

•   Αισθητηριακά Φιλική Παράσταση 
TheHappyAct | 3 Ιανουαρίου | *περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 18:30
Ώρα έναρξης απτικής ξενάγησης: 17:30

Παράσταση για οικογένειες | Για παιδιά 5 ετών και άνω

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Σημεία προπώλησης:

  • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Xmas2023 καθώς και στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στα social media @SNFCC.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

========================================================================

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι: 

o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00 

o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00

o Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00

• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

• Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.

• Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:Good News: Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή - Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ