Ανατροπή στην υπόθεση του αγοριού που είχε εξαφανιστεί πριν 6 χρόνια: Ήταν σε κοινόβιο με τη μητέρα και τον παππού - «Είπα ψέματα» για την απόδραση (βίντεο)

«Έλεγα ψέματα για να προσπαθήσω να προστατεύσω τη μαμά και τον παππού μου, αλλά συνειδητοποιώ ότι πιθανότατα θα τους πιάσουν ούτως ή άλλως»

Η ιστορία του  Άλεξ Μπάτι, του βρετανού εφήβου που βρέθηκε στη νότια Γαλλία μετά την εξαφάνισή του πριν από έξι χρόνια και επέστρεψε στην πατρίδα του, έκανε την περασμένη εβδομάδα τον γύρο του κόσμου. Τώρα ο ίδιος αποκάλυψε ότι είπε ψέματα για τις λεπτομέρειες της απόδρασης του, για να προστατεύσει τη μητέρα και τον παππού του από την αστυνομία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sun», ο Άλεξ δήλωσε ότι οι αμφιβολίες για τον νομαδικό τρόπο ζωής που διατηρούσαν η μητέρα και ο παππούς του άρχισαν όταν ήταν «14 ή 15 ετών». Ο έφηβος είπε ότι οι μελλοντικές φιλοδοξίες του τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τον νομαδικό τρόπο ζωής στα γαλλικά Πυρηναία. Ο νεαρός βρέθηκε να περπατά κατά μήκος ενός δρόμου στη Γαλλία έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Επιστρέφοντας στη φροντίδα του νόμιμου κηδεμόνα του, της γιαγιάς του, στο Όλνταμ, ο Άλεξ μίλησε εκτενώς για τη νύχτα της απόδρασής του και για το τι τον οδήγησε να φύγει.

«Η αμφιβολία δυνάμωσε πριν από ένα χρόνο», είπε στην ταμπλόιντ, «καθώς τα όνειρά μου να γίνω μηχανικός λογισμικού έμοιαζαν πολύ μακριά. Συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν καλός τρόπος ζωής για το μέλλον μου».

Διαβάστε ακόμα: Μετά από 6 χρόνια βρέθηκε στη Γαλλία, αγόρι που εξαφανίστηκε στην Ισπανία: Ξέφυγε από "πνευματική κοινότητα" που τον κρατούσε - Περπατούσε 4 μέρες (βίντεο)

Η ζωή του, αν έμενε με τη μητέρα του, θα περιλάμβανε «νομαδικό τρόπο ζωής, χωρίς φίλους, χωρίς κοινωνική ζωή. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και όχι σπουδές», είπε ο 17χρονος, περιγράφοντας μια κοινωνικά απομονωμένη εφηβεία, σύμφωνα με το BBC.

Πριν από ένα χρόνο έθεσε στον παππού του την ιδέα να επιστρέψει στην Αγγλία. Παρά τις εικασίες της γαλλικής αστυνομίας ότι ο παππούς του μπορεί να είχε πεθάνει πριν από μερικούς μήνες, ο ίδιος ο Άλεξ αποκάλυψε πως ήταν ζωντανός όταν εκείνος δραπέτευσε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν, είπε ότι επέλεξε να μη συμβουλευτεί τη μητέρα του, καθώς ήταν αντίθετη με τα σχέδιά του να επιστρέψει στην Αγγλία, φοβούμενη ότι θα τον έβαζαν σε δομή για ανηλίκους σε αυτή την περίπτωση. «Δεν ήταν ανοιχτή σε άλλες απόψεις, ενώ ο παππούς ακούει περισσότερο», είπε ο Άλεξ.

Εξήγησε στην εφημερίδα ότι κατασκεύασε την ιστορία για ένα τετραήμερο ταξίδι, ελπίζοντας ότι έτσι η αστυνομία δεν θα μπορούσε να εντοπίσει τη μητέρα του και τον παππού του, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν ως ύποπτοι για απαγωγή παιδιού.

«Έλεγα ψέματα για να προσπαθήσω να προστατεύσω τη μαμά και τον παππού μου, αλλά συνειδητοποιώ ότι πιθανότατα θα τους πιάσουν ούτως ή άλλως», είπε στη Sun.

«Δεν χάθηκα. Ήξερα ακριβώς πού πήγαινα», πρόσθεσε, περιγράφοντας το αληθινό του ταξίδι ως μια διήμερη πεζοπορία, πρώτα στην πόλη Quillan, για να προσποιηθεί ότι ζητούσε οδηγίες και στη συνέχεια προς την Τουλούζη.

Τον Άλεξ παρέλαβε ένας διανομέας (ντελίβερι), ο οποίος τον εντόπισε σε έναν δρόμο στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων, κοντά στην Τουλούζη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ