Τα ζώδια από την Άση Μπήλιου: Ο Ήλιος στον Αιγόκερω - Αρκετό κομφούζιο, προσοχή στις μετακινήσεις & τις δοσοληψίες σας

Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις

Σήμερα είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μέρα που ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και ξεκινούν τα γενέθλια του 10ου ζωδίου του ζωδιακού. Το ζώδιο του Αιγόκερου που κυβερνά ο Κρόνος φέρνει πάντα τη γιορτή των Χριστουγέννων αλλά και στην αρχαιότητα την ίδια περίοδο γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνου, ο οποίος ταυτίζεται με τον Ελληνικό θεό Κρόνο και αντιστοιχεί στην γιορτή των Κρονίων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν πολλές όπως και πολλές διασώζονται από αυτές καθώς ενσωματώθηκαν στην Χριστιανική  γιορτή των Χριστουγέννων. Αντάλλαζαν δώρα, αγόραζαν τα «σιγιλάρια» αγαλματίδια που τα πρόσφεραν και εύχονταν «καλά Σατουρνάλια». Άναβαν λαμπάδες  για να ενισχύσουν το φως του Ήλιου που ήταν πιο αδύναμο αυτή την εποχή, επέτρεπαν τα τυχερά παιχνίδια, έκαναν συμπόσια και γλέντια. Η Σελήνη περνά στο ζώδιο του Ταύρου σχηματίζοντας σύνοδο με τον Δία χαρίζοντας μας περισσότερη αισιοδοξία ενώ μας ανοίγει την όρεξη να ταξιδέψουμε. Η σύνοδος του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω μπορεί να δημιουργήσει αρκετό κομφούζιο ειδικά τις απογευματινές ώρες γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τόσο στην επικοινωνία όσο και στις δοσοληψίες και τις μετακινήσεις μας.

ΚΡΙΟΣ

Η Σελήνη σε όλη τη διάρκεια της μέρας στον Ταύρο ενισχύει τις φιλοδοξίες σας αλλά από την άλλη μπορεί να σας κάνει να συγκεντρώνετε πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες και στο τέλος να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε σε όλα αυτά που έχουν μαζευτεί. Μην πιέζετε τον εαυτό σας περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Προσπαθήστε να έχετε ξεμπερδέψει με δουλειές και ευθύνες μέχρι το βράδυ και μετά επιλέξτε μόνο χαλαρές δραστηριότητες και επαφές. Ενδεχομένως κάτι να δημιουργήσει ένταση ή και αλλαγή στο πρόγραμμα σας τις βραδινές ώρες αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου σας. Κάποια είδηση, μια πληροφορία που λαμβάνετε μπορεί να σας αναστατώσει. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Δία στον Ταύρο μπορεί να φέρει κάποια ευχάριστη εξέλιξη σε ένα οικονομικό ζήτημα. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω στρέφει την προσοχή σας στα θέματα της καριέρας κάνοντας σχεδόν μονοδιάστατη την περίοδο των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων.

ΤΑΥΡΟΣ

Το αίσθημα αφοσίωσης σας σε αυτούς και αυτά που αγαπάτε είναι ένα από τα ατού σας αγαπητοί Ταύροι αλλά σήμερα με τη Σελήνη στο ζώδιο σας σε σύνοδο με τον Δία ίσως πρέπει να πειραματιστείτε λίγο. Προσπαθήστε να μιλήσετε ίσως με καινούρια άτομα, να επικοινωνήσετε με φίλους που δεν τα λέτε συχνά, να ανοίξετε κάπως τους ορίζοντες σας. Να δοκιμάσετε να «σπάσετε» λίγο το πρόγραμμα και να ασχοληθείτε και με χόμπι ή ενδιαφέροντα που δεν καταπιάνεστε συνήθως. Αυτή η αλλαγή μπορεί πραγματικά να σας απελευθερώσει και να σας κάνει να περάσετε καλύτερα. Θέματα που αφορούν τα οικονομικά σας μπορεί να σας απασχολήσουν σήμερα περισσότερο ενώ αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε μια απρόβλεπτη εξέλιξη στα επαγγελματικά. Σήμερα περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω κάνοντας σας πιο ανήσυχους για το μέλλον αλλά και πιο πρόθυμους να πειραματιστείτε προκειμένου να νιώσετε ικανοποίηση από τους στόχους σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να μην σας είναι εύκολο να κοιμηθείτε ή να ηρεμήσετε και να βασανίζετε τον εαυτό σας με σκέψεις είτε για θέματα επαγγελματικών σχέσεων είτε για τα μελλοντικά  σας πλάνα κυρίως της καριέρας. Προσπαθήστε όμως σήμερα να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Τρόποι υπάρχουν πολλοί: διαλογισμός, γυμναστική, περπάτημα στη φύση, η ενασχόληση με ένα χόμπι σας, οτιδήποτε δεν είναι πολύ πιεστικό αλλά βοηθά στην αποσυμφόρηση του εγκεφάλου σας. Ούτως ή άλλως με τη Σελήνη στον Ταύρο και με ανάδρομο τον κυβερνήτη σας Ερμή, οι πιθανότητες να επιτύχετε κάποιο απτό αποτέλεσμα με υπερπροσπάθεια στην κατεύθυνση της δουλειάς, δεν είναι με το μέρος σας. Ξεκουραστείτε λοιπόν χωρίς κανένα αίσθημα ενοχής, το έχετε ανάγκη. Άλλωστε Χριστούγεννα έρχονται. Οι βραδινές ώρες δίνουν έμφαση στην οικογένεια, το σπίτι και τους χαλαρούς ρυθμούς. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω δίνει έμφαση στη συναισθηματική σας ζωή αλλά και στα οικονομικά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο asibiliou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ