Μακελειό στην Πράγα: Ο 24χρονος σπασίκλας μαθητής σκόρπισε τον θάνατο - Πρώτα αφαίρεσε την ζωή του πατέρα του, ενός άλλου μπαμπά & ενός μωρού (βίντεο)

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τσεχία από το μακελειό στην Πράγα

Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η Τσεχία με τις σκηνές πανικού, τρόμου και απελπισίας να στοιχειώνουν ακόμη την «καρδιά» της Πράγας

 

Μια εθνική τραγωδία βιώνει η Τσεχία, ένα 24ωρο μετά την επίθεση του 24χρονου Νταβίντ Κόζακ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ο οποίος σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 25, πριν αυτοκτονήσει. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμα άγνωστα, αν και ο ίδιος είχε προετοιμάσει καλά την επίθεσή του, όπως προδίδουν τα μηνύματά του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ως επιμελή μαθητή και ιδιαιτέρα εσωστρεφή περιγράφουν τα τοπικά μέσα τον 24χρονο ένοπλο που αιματοκύλισε την Πράγα. Είχε προαναγγείλει ότι θα αυτοκτονήσει, με τις αρχές να τον αναζητούν σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου.

Δείτε ακόμα: Καρέ - καρέ το μακελειό στην Πράγα: Συγκλονίζουν οι διάλογοι των αστυνομικών: «Μας ρίχνει, χρειαζόμαστε ελεύθερο σκοπευτή» - «Αν έχεις μεγάλο όπλο, ρίχτου!» (βίντεο)

Από τις έρευνες των αρχών αποκαλύπτεται, επίσης, ότι πριν το μακελειό στο πανεπιστήμιο του Καρόλου είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ οι αρχές ερευνούν τώρα την εμπλοκή του και σε δύο ακόμα δολοφονίες, ενός 32χρονου πατέρα και της δύο μηνών κόρης του, με το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του Κόζακ να ταιριάζει με τις σφαίρες που βρέθηκαν στις δύο σορούς.

Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η Τσεχία με τις σκηνές πανικού, τρόμου και απελπισίας να στοιχειώνουν ακόμη την καρδιά της Πράγας ενόσω οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα κίνητρα του μόλις 24 ετών μεταπτυχιακού φοιτητή Ιστορίας.

Ώρα με την ώρα ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την αστυνομία πριν από λίγο να ανακοινώνει ότι το αιματηρό αμόκ του 24χρονου είχε τελικά αρχίσει μία εβδομάδα πριν όταν εκείνος άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν 32χρονο και την μόλις δύο μηνών κόρη του σε δάσος κοντά στο χωριό του, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την τσεχική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη βαλλιστική, οι σφαίρες δίπλα στις σορούς ανήκαν σε όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη. Τα κίνητρα του Κόζακ παραμένουν άγνωστα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να κάνει λόγο για προσωπικά προβλήματα, για κατάθλιψη και απογοήτευση. 

Ο 24χρονος μιμήθηκε άλλες επιθέσεις όπως εκείνη της 14χρονης Αλίνα Αφανασκίνα στο Μπριάνσκ της Ρωσίας και οι αρχές τώρα παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανούς δικούς του μιμητές. 

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η 14χρονη Αλίνα – «είδωλο» για το εμμονικό μυαλό του μακελάρη της Πράγας; - Είχε σκοτώσει συμμαθητές της σε σχολείο στη Ρωσία (φωτό & βίντεο)

Οι μαρτυρίες που περιγράφουν τον τρόμο, την απόγνωση και τον πανικό διαδέχονται η μία την άλλη με τις Αρχές της Τσεχίας να μην έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων αλλά με το Τμήμα Μουσικολογίας να ανακοινώνει ότι ανάμεσα στους νεκρούς της φονικότερης μαζικής επίθεσης στη χώρα είναι η καθηγήτρια και επικεφαλής του, Λένα Χλαβκόβα, μητέρα δύο ανήλικων αγοριών.

Aπό πλευράς τους, οι τσεχικές αρχές διερευνούν τα κίνητρα που ώθησαν το δράστη στη φονική επίθεση. 

Βίντεο της αστυνομίας δείχνει τον δράστη νεκρό

Λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ένας άγνωστος επικοινώνησε με την αστυνομία με απειλή ότι εμπνεύστηκε από τον Κόζακ και σκόπευε να πάρει ένα όπλο και να σκοτώσει. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκε και συνελήφθη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ