Ποια είναι η 14χρονη Αλίνα – «είδωλο» για το εμμονικό μυαλό του μακελάρη της Πράγας; - Είχε σκοτώσει συμμαθητές της σε σχολείο στη Ρωσία (φωτό & βίντεο)

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ "εμπνεύστηκε" από την 14χρονη Ρωσίδα Αλίνα Αφανάσκινα

"Έχω εμπνευστεί πάρα πολύ από την Αλίνα... Πάρα πολύ" έγραφε πριν λίγες ημέρες στο Telegram, ο μακελάρης της Πράγας, Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος σκότωσε 15 ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ενώ λίγο πριν, είχε σκοτώσει με το στρατιωτικό του τυφέκιο και τον πατέρα του.

Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν το γεγονός αν είναι αυτός ο δράστης της δολοφονίας δύο ανθρώπων, πριν λίγες ημέρες.

Πατέρας και κόρη βρέθηκαν νεκροί σε δάσος, κοντά στην τσεχική πρωτεύουσα, την περασμένη εβδομάδα και οι Αρχές θεωρούν πιθανό το σενάριο ο Ντέιβιντ Κόζακ να κρύβεται πίσω και από αυτό το έγκλημα.

Δείτε ακόμα: Σοκάρουν τα βίντεο από το μακελειό στην Πράγα: Πηδούν από τα παράθυρα φοιτητές, τρέχουν να σωθούν - Το χρονικό που κόστισε τη ζωή σε 15 άτομα, δείτε

Ο 24χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Καρόλου, όπου έδρασε και μόλις πλησίασαν οι αστυνομικοί αυτοκτόνησε, είχε γράψει στα social media πριν λίγες ημέρες πως είχε εμπνευστεί από την Αλίνα Αφανάσκινα, ωστόσο "σκότωσε λίγους, αλλά θα το διορθώσω", όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η Αλίνα που αποτέλεσε "έμπνευση" για τον μακελάρη της Πράγας- Πυροβόλησε συμμαθητές της και αυτοκτόνησε

Πρόκειται για την 14χρονη, η οποία στις 7 Δεκεμβρίου άνοιξε πυρ με επαναληπτική καραμπίνα στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, σκοτώνοντας μία συμμαθήτρια της και τραυματίζοντας άλλους πέντε προτού αυτοκτονήσει.

Αλίνα Αφανάσκινα

Η διαδικτυακή εφημερίδα Mash είχε γράψει ότι η δράστης ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι, το οποίο είχε μέσα στη δεξιά της μπότα.

Ανακρίθηκε και κρατήθηκε ο πατέρας της

Ο πατέρας της 14χρονης ανακρίθηκε από τις Αρχές και κρατήθηκε: "Προσπαθούν να μάθουν πώς ήταν αποθηκευμένο το όπλο στο σπίτι, πώς το παιδί μπόρεσε να το πάρει κι αν (ο πατέρας) είχε διδάξει στο νεαρό κορίτσι πώς να πυροβολεί", είχε πει στο Tass πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Αλίνα Αφανάσκινα

Μηνύματα μίσους στο Telegram

Γενικότερα ο 24χρονος μακελάρης "ανέβαζε" στο Telegram μηνύματα μίσους, λέγοντας πως ήθελε να σκορπίσει τον όλεθρο, να σκοτώσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

"Θέλω να σκοτώσω σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Πάντα ήθελε να σκοτώσω. Πίστευα πως θα γίνω μανιακός το μέλλον" ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ενώ σε άλλο σημείο τόνιζε: "Θέλω να κάνω τους περισσότερους φόνους στην ιστορία".

Σε άλλες αναρτήσεις του ανέφερε πως "η ζωή είναι σκ@τ@", ή πως "θέλω να σκοτώσω". Ακόμα έχει γράψει "μισώ τον κόσμο και θέλω να αφήσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ