Γατογονείς..αυτό σας αφορά! Τέλος στους ξεσκισμένους καναπέδες & τις διαλυμένες ταπετσαρίες από τα νύχια της γατούλας σας

Το tip της ημέρας!

Οι περισσότεροι γατογονείς αντιμετωπίζουν ένα κοινό πρόβλημα το οποίο καλούνται να επιλύσουν: ξεσκισμένοι καναπέδες, φθαρμένα σεντόνια, διαλυμένες ταπετσαρίες.

Οι γατούλες αγαπούν να ξύνουν τα νύχια τους σε διάφορες επιφάνειες. Το ακόνισμα των νυχιών αποτελεί φυσική ανάγκη για όλες τις γάτες. Ακόμα, το τέντωμα του σώματός της όταν ξύνει κάποια επιφάνεια με τα νύχια της είναι βασικό κομμάτι της γυμναστικής ρουτίνας της. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύσετε σε ένα καλο ονυχοδρόμιο, ώστε η γάτα σας να μπορεί να ακολουθεί τα αρχέγονα ένστικτά της χωρίς να σας καταστρέφει τα έπιπλα.

Γιατί είναι χρήσιμα τα ονυχοδρόμια στη γάτα μου;

Κάθε γάτα έχει ανάγκη μια στέρεη, τραχειά επιφάνεια στην οποία θα της επιτρέπεται να ξύνει τα νύχια της. Μια γατούλα που μαγαρίζει τον βελούδινο καναπέ σας δεν είναι κακομαθημένη: απλά ικανοποιεί μια φυσική ανάγκη της. Για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το ξύσιμο των νυχιών σε ακατάλληλες επιφάνειες που θέλετε να προστατευτούν από τις φθορές, μπορείτε να της αγοράσετε ένα ονυχοδρόμιο. Τα ονυχοδρόμια ή γατόδεντρα είναι τα αγαπημένα μέρη της γάτας: δεν τα χρησιμοποιεί μόνο για το ξύσιμο των νυχιών της και το τέντωμα, αλλά και για να παίζει ή να κοιμάται.

Διαβάστε ακόμη:Χαδιάρες, παιχνιδιάρες αλλά και .. υπναρούδες ! Ας μάθουμε πόσες ώρες κοιμούνται οι γατούλες

Πώς να επιλέξω ονυχοδρόμιο για τη γάτα μου;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, τα ονυχοδρόμια βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά σχέδια και μεγέθη, ανάλογα με τις ανάγκες της γάτας αλλά και του χώρου σας. Κάθε γάτα λατρεύει να κάθεται σε ψηλά μέρη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ψηλό ονυχοδρόμιο, στο οποίο η γάτα σας θα μπορεί να κάθεται και να “ελέγχει” την περιοχή της. Το ονυχοδρόμιο πρέπει, ακόμα, να είναι στιβαρό και σταθερό, ώστε η γάτα σας να νιώθει ασφάλεια όταν παίζει με αυτό.

Δοκιμάστε το ονυχοδρόμιο που σκέφτεστε να αγοράσετε για να ελέγξετε τη σταθερότητά του, και προτιμήστε να το τοποθετήσετε στο πάτωμα – όχι πάνω σε χαλιά, τραπεζάκια, ή άλλα αντικείμενα.

Υπάρχουν ονυχοδρόμια με ένα ή και με περισσότερα επίπεδα στα οποία οι γάτα σας μπορεί να καθίσει, να παίξει, ή να κοιμηθεί. Όσο περισσότερα επίπεδα και χώρους-κρυψώνες διαθέτει το γατόδεντρο που θα επιλέξετε, και όσες περισσότερες διαφορετικές επιφάνειες ξυσίματος μπορεί να ανακαλύψει η γάτα σας, τόσο το καλύτερο ώστε να μην βαρεθεί γρήγορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ