Νίκος Αλιάγας: Τα Θεοφάνεια με φωτό από την πατρίδα του το Μεσολόγγι - Παρουσιάζει την ελληνική γιορτή για τους διεθνείς φίλους του

Η σημασία των Θεοφανείων κατά τον Νίκο Αλιάγα

Με μία φωτογραφία από τα ξέγνοιαστα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, ο Νίκος Αλιάγας θέλει να μυήσει τους φίλους τους ανά τον κόσμο στα Ελληνικά ήθη και έθιμα.

Με την ευκαιρία της γιορτής των Θεοφανείων, εξηγεί τη σημασία τους, αλλά και την έννοια του καθαγιασμού και μας δείχνει μια βουτιά μαζί με τους φίλους τους από τον μόλο.

Ο συμβολισμός της κάθαρσης, τα "αγνά νερά" και τα σατανιστικά ξωτικά που... ξύνουν τον κορμό της γης. 

Δείτε τι έγραψε στην ανάρτηση του

«Αυτή η 6η Ιανουαρίου είναι πάντα μια ξεχωριστή γιορτή στην Ελλάδα, γιορτάζουμε #Theophanie ή Θεοφάνια. Μια τελετή για τον εορτασμό της βάπτισης του Ιησού στα νερά του Ιορδάνη. Ιερέας ευλογεί τα νερά και ρίχνει ένα σταυρό στη θάλασσα που οι πιο απερίσκεπτοι θα ψάξουν στις σχεδίες. Μια κάθαρση που συμβολίζει την ανανέωση, τα αγνά νερά καθαρίζει τον κόσμο από αυτά τα σατανικά ξωτικά (καλικάντζαρη) που ξύνουν τον κορμό του δέντρου της γης.

Λατρεύω αυτές τις παραδοσιακές γιορτές που αναμιγνύουν την πνευματικότητα και τις πατρογονικές παγανιστικές εκφράσεις, μου θυμίζουν τη δύναμη της παιδικής ηλικίας. Στην απροσεξία ενός δύτη κατοικούν τα πιο πολύτιμα φάρμακα, εκείνα ενός κόσμου όπου η χαρά των παιδιών θεραπεύει την τρέλα των ανθρώπων. Ένα χαμόγελο που δίνει στον ορίζοντα τη δυνατότητα ενός καλύτερου αύριο. Ένας κόσμος φωτός όπου η χειραψία εξακολουθεί να είναι πράξη γενναιότητας μπροστά στο σκοτάδι. Χρόνια Πολλά»

 

 

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Αλιάγας: Ξημερώματα 5 κακοποιοί επιχείρησαν να μπουκάρουν στο σπίτι του – Ανθρωποκυνηγητό, τους συνέλαβε η αστυνομία (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ