Carmen Dell'Orefice: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου συνεχίζει να δουλεύει στα 92 της - Οι δύο σύζυγοι της έπαιρναν τα λεφτά που κέρδιζε - Ύψος 1.80, μάτια γαλανά (φωτό)

Η Carmen Dell'Orefice είναι γνωστή ως το μεγαλύτερο ηλικιακά και η πιο παλιά στον χώρο το modeling

Η ιστορία της Carmen Dell'Orefice αρχίζει όταν ήταν 13 ετών. Την προσέγγισε η σύζυγος του φωτογράφου Herman Landschoff όταν την είδε μέσα στο λεωφορείο πηγαίνοντας σε μάθημα μπαλέτου.

Όμως η πρώτη της επαφή με το modeling δεν ήταν επιτυχημένη αφού οι δοκιμαστικές φωτογραφίες που έβγαλε δεν είχαν αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά η εξέλιξή της ήταν εντελώς διαφορετική αφού δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 15 ετών, κοσμούσε το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue και έγινε η μούσα του φωτογράφου Erwin Blumenfeld.

Πέρυσι, σε ηλικία 92 ετών, η Carmen Dell'Orefic εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Czechoslovakia, αυτή τη φορά ως το παλαιότερο μοντέλο που εργάζεται ακόμη στον κόσμο.

 

 

Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της, η Dell'Orefice και με δύσκολη παιδική ηλικία. Η οικογένειά της είχε οικονομικά προβλήματα και θυμάται ότι ήταν τόσο υποσιτισμένη που οι φωτογράφοι έπρεπε να καρφιτσώσουν πίσω τα φορέματα και να γεμίσουν τις καμπύλες με χαρτομάντιλα.

 

 

Δεν είχαν τηλέφωνο στο σπίτι, οπότε η Vogue έπρεπε να στείλει «αγγελιοφόρους» για να την καλέσουν σε φωτογραφίσεις. Τα χρήματα που έβγαζε από το modeling δεν ήταν αρκετά για να στηρίξει την οικογένεια, οπότε αυτή και η μητέρα της εργάστηκαν επίσης ως μοδίστρες για να τα βγάλουν πέρα.

Την εκμεταλλευόταν ο σύζυγός της

Ούτε η προσωπική της ζωή ήταν παραμύθι. Παντρεύτηκε τον Μπιλ Μάιλς στις αρχές της δεκαετίας του 1950, έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε την καριέρα της παίρνοντας τις επιταγές του πρακτορείου μοντέλων της συζύγου του, δίνοντάς της μόνο 50 δολάρια από τα… λεφτά της για να ζει.

 

 

Χώρισαν και η Carmen παντρεύτηκε τον φωτογράφο Richard Heimann, ο οποίος την εγκατέλειψε και αυτός όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από το modeling το 1958.

Η επιστροφή της μετά από μια 20ετία

Οι οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν την Carmen Dell'Orefice να επιστρέψει το 1978 στο modeling και σε λίγα μόλις χρόνια, είχε καταφέρει να κοσμήσει ξανά τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας. Έκτοτε εργάζεται, εμφανιζόμενη σε περιοδικά, διαφημιστικές καμπάνιες, ακόμη και αναρρίχηση στην πασαρέλα για διάφορες μάρκες και οίκους μόδας. Τα έχει κάνει όλα, και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα χρόνια της συνταξιοδότησής της, δεν δείχνει κανένα σημάδι διακοπής.

 

 

«Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να αγαπούν τον εαυτό τους. Ένα από τα μυστικά για τη διατήρηση της ομορφιάς είναι να κάνεις αυτό που κάνεις για ένα μωρό, να το φροντίζεις και να το ταΐζεις με αγάπη», δήλωσε η 92χρονη σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Αυτό πρέπει να κάνουμε με τον εαυτό μας, να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε και να δώσουμε αυτό το είδος ενέργειας στον εαυτό μας».

 

 

Το 2022, σε ηλικία 91 ετών, η Carmen Dell'Orefice γδύθηκε για μια «ριψοκίνδυνη» φωτογράφιση και πέρυσι κοσμούσε το εξώφυλλο πολλών περιοδικών μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Vogue Czechoslovakia, L'Officiel India και Schön China και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ότι μερικοί άνθρωποι πραγματικά γερνούν όπως το κρασί.

 

 

Η Alice Pang, το 2019 παρουσιάστηκε ως το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο, όμως δεδομένο ότι η Ασιάτισσα ξεκίνησε στα 93 της, ήταν… αρχάρια μπροστά στην Carmen Dell'Orefice που έχει δεκαετίες εμπειρίας στο ενεργητικό της, και κερδίζει επάξια τον τίτλο του παλαιότερου εν ενεργεία μοντέλου μόδας στον κόσμο.

Διαβαστε ακόμα: Carmen Dell'Orefice: Το πρώτο super model στον κόσμο παραμένει καλλονή στα 90 - Εξώφυλλο στη Vogue από τα 15 της (φώτο-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ