Αδιανόητη τραγωδία: Έπαθε καρδιακή ανακοπή ο πατέρας, πέθανε και το 2χρόνο αγοράκι του, ανήμπορο να ειδοποιήσει - Τους βρήκαν μετά από 14 μέρες (φωτό)

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του, o οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο μικρός Bronson Battersby βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του δίπλα στον 60χρονο πατέρα του Kenneth, ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Την τελευταία φορά που είδαν τον Kenneth ήταν την επομένη των Χριστουγέννων.

Ένας κοινωνικός λειτουργός επισκέφτηκε το σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire στις 2 Ιανουαρίου για μια επίσκεψη ρουτίνας, όμως δεν πήρε καμία απάντηση. Μετά από δύο μέρες η κοινωνική λειτουργός πήγε και πάλι στο σπίτι όμως κανείς δεν της άνοιξε.

Two-year-old Bronson Battersby starved to death next to his dead father after he suffered a heart attack, his devastated family has revealed

Τελικά στις 9 Ιανουαρίου η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε το κλειδί του ιδιοκτήτη για να μπει και τότε βρέθηκε μπροστά στα πτώματα των Κένεθ και Μπρόνσον.

Η μητέρα του μικρού παιδιού, Sarah Piesse, 43 (φωτό), είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καυγά με τον πρώην της.

Bronson's mother Sarah Piesse (pictured), 43, said she thought Bronson would be alive 'if social services had done their job'

«Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα» είπε η μητέρα του παιδιού στη Sun και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατάμε τα παιδιά μας ασφαλή».

Ο 2χρονος πέθανε από πείνα

Ο Μπρόνσον πέθανε από την πείνα σύμφωνα με τη νεκροψία, γιατί πέθανε ο πατέρας του. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Κένεθ πέθανε όχι πριν από τις 29 Δεκεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός.

Στο Facebook, η αδερφή του Bronson, Melaniie Battersby έγραψε: «Το όμορφο αγοράκι άξιζε πολύ καλύτερα από αυτή τη ζωή. Σε αγαπάμε Μπρόνσον, για πάντα μέρος μας, και για πάντα το αδερφάκι μου».

Προσθέτοντας ότι το «κεφάλι και η καρδιά» της ήταν «κομμάτια», είπε: «Πολύς θυμός μέσα μου τη στιγμή που θέλω απλώς να θυμηθώ το μικρό του χαμόγελο και την απαλή φύση του. Ήταν τέλειος».

On Facebook, Bronson's sister Melaniie Battersby wrote: 'Beautiful little boy deserved so much better than this life. We love you Bronson, forever a part of us, and forever my baby brother'

Μητέρα τριών παιδιών, η Σάρα είδε τον Μπρόνσον για τελευταία φορά αφού τσακώθηκε με τον Κένεθ πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Μπρόνσον εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό από τον γείτονά του, αφού επισκέφτηκαν το σπίτι την Boxing Day. Ο Κένεθ έστειλε μήνυμα στον ίδιο γείτονα λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για τη φροντίδα, σημαίνει πολλά για εμένα και τον Μπρόνσον».

Πήγε 3 φορές η κοινωνική λειτουργός

Την ίδια μέρα, ο κοινωνικός λειτουργός έστειλε μήνυμα στον Κένεθ για να κανονίσει μια επίσκεψη στις 2 Ιανουαρίου. Όμως πήγε δύο φορές χωρίς να μπει μέσα στο σπίτι και τελικά την τρίτη, στις 9 Ιανουαρίου τους βρήκε νεκρούς.

Πατέρας και γιος ήταν ευάλωτα άτομα

Ο Κένεθ ήταν άνεργος και είχε μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση που του είχε προκαλέσει σοβαρό ίκτερο τους μήνες πριν από τον θάνατό του.

Ο Bronson είχε επίσης ταξινομηθεί ως ευάλωτος από τις κοινωνικές υπηρεσίες που σημαίνει ότι δεχόταν εβδομαδιαίες επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς.

Sarah last saw Bronson after getting into an argument with Kenneth before Christmas

Η Heather Sandy, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών, δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό περιστατικό και υποστηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διεξάγουμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με συνεργαζόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους των εμπλεκομένων.»

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Lincolnshire είπε: «Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον θάνατο ενός 60χρονου άνδρα και ενός παιδιού δύο ετών σε ένα κτήμα στο Skegness, γύρω στις 3.25 μ.μ. στις 9 Ιανουαρίου. «Έχουν διεξαχθεί έρευνες και οι θάνατοι δεν αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ