Θάνατος 2χρονου στη Βρετανία: Η κοινωνική λειτουργός είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στην αστυνομία - Δήλωσε την εξαφάνιση πατέρα -γιου καμμιά ανταπόκριση (βίντεο)

Το περιστατικό συνέβη μετά τα Χριστούγεννα, ανακαλύφθηκε 14 μέρες μετά και έχει συγκλονίσει τη Βρετανία

Η κοινωνική λειτουργός είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στην αστυνομία και είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για την εξαφάνιση πατέρα και γιου.

Ερωτήματα εγείρονται για τον θάνατο του 2χρονου Μπρόνσον Μπάτερσμπι που πέθανε από ασιτία, μόνος του και αβοήθητος δίπλα στον νεκρό πατέρα του. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες τόσο για τις κοινωνικές υπηρεσίες όσο και για την αστυνομία για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού.

Ο Κρις Φίλιπ, αρμόδιος υπουργός για την αστυνομία, είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι έρευνες να αποκαλύψουν τι συνέβη μετά τη «σπαρακτική τραγωδία».

Two-year-old Bronson Battersby starved to death next to his dead father after he suffered a heart attack, his devastated family has revealed

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση αφού ο πατέρας του είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή την Πρωτοχρονιά, αλλά η αποκάλυψη της τραγωδίας έγινε στις 9 Ιανουαρίου μια εβδομάδα μετά αφού προηγουμένως μία κοινωνική λειτουργός είχε τηλεφωνήσει δύο φορές στην αστυνομία και είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για την εξαφάνιση πατέρα και γιου.

Διαβάστε ακόμα: Αδιανόητη τραγωδία: Έπαθε καρδιακή ανακοπή ο πατέρας, πέθανε και το 2χρόνο αγοράκι του, ανήμπορο να ειδοποιήσει - Τους βρήκαν μετά από 14 μέρες (φωτό)

Η μητέρα του Μπρόνσον, Σάρα Πης, που είδε για τελευταία φορά τον γιο της ζωντανό πριν από τα Χριστούγεννα, είπε ότι ο γιος της ήταν λίγο πιο κοντός ώστε να καταφέρει να φτάσει το ψυγείο και ό,τι τροφή υπήρχε εκεί που θα μπορούσε να τον σώσει.

Την Τετάρτη, η αστυνομία του Lincolnshire έλαβε δύο κλήσεις από την κοινωνική λειτουργό, η οποία αναζητούσε τους δύο χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Sarah last saw Bronson after getting into an argument with Kenneth before Christmas

Το συμβούλιο της κομητείας του Λίνκολνσαϊρ δεσμεύτηκε επίσης να πραγματοποιήσει «ταχεία έρευνα» για το του περιστατικό, που έχει σοκάρει τη Βρετανία.

Μιλώντας στο BBC Breakfast το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός είπε: Θέλουμε απαντήσεις για το τι συνέβη. Γνωρίζω ότι διεξάγεται έρευνα για τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και για την αστυνομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ