Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γευστική καρμπονάρα με λαχανικά - Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα ξετρελαθείτε!

Γιάαμι!

Υλικά

  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 350 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
  • 4 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, προσθέτοντας αλάτι.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με τα λαχανικά μας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη παρμεζάνα και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τις πιπεριές.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος και επαναφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύοντας συνέχεια.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ