Vintage pic: Μελίνα Μερκούρη, Αλέκος Αλεξανδράκης αγκαλιά στα τέλη του 1980 – Συμπρωταγωνιστές στην πολυβραβευμένη ταινία «Στέλλα» (φωτό)

Μία σχέση ζωής

Μια εκπληκτική vintage φωτογραφία με τους Μελίνα Μερκούρη και Αλέκο Αλεξανδράκη στα τέλη της δεκαετία του ’80.

Η φωτογραφία αυτή αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Vintage Greece στο Instagram.

Ο λογαριασμός Vintage Greece κάνει αναφορά στην ταίνια "Στέλλα" που οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνίστησαν και άφησε ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η λεζάντα της ανάρτησης γράφει:

«Σχέση ζωής: Η Μελίνα Μερκούρη με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στα παρασκήνια του θεάτρου «Ιλίσια», όπου ο ηθοποιός έγραψε ιστορία σαν θεατρικό ζευγάρι μαζί με τη Νόνικα Γαληνέα, στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης είχε συμμετάσχει στην ταινια της Μελίνας «Στέλλα» η οποία διακρίθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας το 1956 και με το βραβείο καλύτερης ταινίας ρετροσπεκτίβας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960.

Η ταινία ήταν φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 1955 και η Μελίνα Μερκούρη για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού· δεν κέρδισε όμως κανένα από τα δύο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε διαμάχη με αποτέλεσμα η Ίσα Μιράντα, μέλος της κριτικής επιτροπής, να δώσει στη Μερκούρη ένα ειδικό βραβείο ερμηνείας το οποίο ονομάστηκε βραβείο «Ίσα Μιράντα».

Ήταν επιπλέον η ελληνική υποβολή για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 1956».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

Διαβάστε επίσης: Vintage pic: Όταν η Χριστίνα Ωνάση γνώρισε τον άστατο γόη Τιερί Ρουσέλ - Εκείνη 22, εκείνος 20 - Της ζήτησε να χάσει 25 κιλά για να την παντρευτεί

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ