Να πάνε με στριγκάκια τα κορίτσια στην παραλία ή όχι; Θύελλα διαμαρτυρίας στην Αυστραλία για το μέγεθος του μαγιό (βίντεο)

Διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση απαγόρευσης των μαγιό στρινγκ στην παραλία

Δεκάδες διαδηλωτές φόρεσαν στρινγκ μαγιό, έδειξαν τα οπίσθιά τους στην διάσημη παραλία "Χρυσή Ακτή" της Αυστραλίας, και διαμαρτυρήθηκαν απέναντι σε όσους θέλουν να απαγορεύσουν τα στρινγκ μπικίνι.

Δεκάδες ντόπιοι φόρεσαν τα πιο μικροσκοπικά μαγιό τους και απαίτησαν να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία. Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Ian Grace, ιδρυτής φιλανθρωπικού οργανισμού στην Αυστραλία, είπε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια που φορούν στρινγκ «είναι φτηνές».

Ο Grace έστειλε επιστολή στον Tom Tate, δήμαρχο της Χρυσής Ακτής, λέγοντας ότι είχε αρχίσει να αποσπάται η προσοχή του από τις γυναίκες που φορούσαν μικροσκοπικά μπικίνι στην παραλία.

«Μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο του κεντρικού δρόμου και φορούσε το πιο ανύπαρκτο μπικίνι και ήταν σχεδόν γυμνή. Μπορούσες να δεις ότι κοίταζε σχεδόν προκλητικά τους ανθρώπους καθώς πλησίαζαν, σχεδόν προκαλώντας τους να πουν κάτι. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ενώ οποιοσδήποτε άνδρας θα απολάμβανε "τη θέα", πιστεύω ότι οι γυναίκες υποβαθμίζουν και ευτελίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εαυτούς τους, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως αντικείμενα του σεξ, και στη συνέχεια το αποδοκιμάζουν όταν οι άνδρες τις βλέπουν με αυτόν τον τρόπο».

 



Η Rebecca Pask, ιδιοκτήτρια εταιρείας μαγιό, δήλωσε στην αυστραλιανή πρωινή εκπομπή Today: «Νομίζω ότι η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη. Στα παιδιά και τα νεαρά κορίτσια πρέπει να διδάξουμε τι είναι σωστό και τι όχι, αλλά αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Η απαγόρευση των στρινγκ μπικίνι δεν θα ήταν ποτέ η λύση. Ποτέ. Όχι στη Χρυσή Ακτή».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ