25η Μαρτίου στη Δράμα, Νέο Μουσείο Αιγών, Θεσσαλονίκη, «Ανθισμένες κερασιές» Βέροια- Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και διασκέδαση !

3 υπέροχες μέρες!

3 μέρες με πούλμαν σε Δράμα - Νέο Μουσείο Αιγών - Θεσσαλονίκη - «Ανθισμένες κερασιές» Βέροια.  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4* με πρωινό καθημερινά.  

Μια εκδρομή με τη φροντίδα Manessis και με τρεις επισκέψεις σε ιστορικά μονοπάτια της Μακεδονίας. Ξεκινάμε από τη Δράμα μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές. Το εμβληματικό Σαντιρβάν Τζαμί αποτυπώνει τον διαχρονικό πλούτο της πόλης, ενώ η σπάνια έκθεση «Αυτοκρατορική Κίνα» υπογραμμίζει τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητά της. Συνεχίζουμε στην κοσμοπολίτικη και ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη με τις απίθανες επιλογές γαστρονομίας και διασκέδασης και καταλήγουμε  στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών, στον «Παρθενώνα της Μακεδονίας», στον χώρο που ο Μέγας Αλέξανδρος ορκίστηκε βασιλιάς. Ένα ταξίδι που μας αποζημιώνει με εμπειρίες, γνώσεις και διασκέδαση.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΣΤΟΝ «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΩΝ - ΔΡΑΜΑ, ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07.00  για το βασίλειο τον Μακεδόνων, την Βεργίνα και το νέο μουσείο των Αιγών. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από τους πρώτους στο αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β ́, το οποίο ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Βόλφραμ Χόεφνερ αποκάλεσε «Παρθενώνα της Μακεδονίας» και που μόλις άνοιξε για το κοινό.Το ανάκτορο,  εντυπωσιακό τόσο σε μεγαλοπρέπεια, όσο και σε έκταση,  χτίστηκε στα μέσα του 4ου αι. π.Χ., από τον Φίλιππο Β’ και ήταν το «βασίλειον καθίδρυμα» των Αιγών, το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας. Στο μέγα περιστύλιο του ανακτόρου, το φθινόπωρο του 336 π.Χ., ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Αλέξανδρος και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία που μετασχημάτισε τον τότε κόσμο σε Οικουμένη. Αφού γνωρίσουμε στοιχεία και αντλήσουμε πληροφορίες από τη ζωή στην αρχαία μακεδονική βασιλική αυλή θα αναχωρήσουμε για τη Δράμα, την πόλη της ιστορίας, του πολιτισμού και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  ελεύθερος  χρόνος για γνωριμία με την πόλη.

2η ΜΕΡΑ

ΣΑΝΤΙΡΒΑΝ ΤΖΑΜΙ - «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ», ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο Ξενοδοχείο, με τοπικά προϊόντα, ξεκινάμε να ανακαλύψουμε την άγνωστη πόλη της Δράμας. Με τον πρώτο μας περίπατο θα δούμε να αναβλύζουν δεκάδες πηγές με κρυστάλλινα νερά στους δημοτικούς της κήπους με τα αιωνόβια σκιερά πλατάνια, αλλά και μνήμες από κάθε γωνιά της. Η ρωμαϊκή, η βυζαντινή, η οθωμανική αλλά και η νεότερη εποχή της ακμής του καπνεμπορίου έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους στον αστικό ιστό. Τζαμιά που έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ή διατηρούν την αρχική τους μορφή, μουσουλμανικά τεμένη και λουτρά, καπναποθήκες έργα σπουδαίων αρχιτεκτόνων, τα νεοκλασικά  αρχοντικά πλούσιων καπνεμπόρων και επιβλητικά δημόσια κτίρια, συνθέτουν την αρχιτεκτονική ταυτότητα της πόλης. Θα περπατήσουμε σε πλακόστρωτους πεζόδρομους, θα φωτογραφηθούμε στο καμάρι της πόλης το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, όπου ξεχωρίζει ο παλιός μουσουλμανικός «Μύλος των Ζώνκε», θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο εμβληματικό καφενείο «Ελευθερία» που παραμένει στη θέση του από το 1906 και θα δοκιμάσουμε την τοπική γαστρονομία στην οποία κυριαρχούν οι πατάτες Νευροκοπίου, τα καραμανλίδικα αλλαντικά και λιχουδιές με ανατολίτικο χρώμα από την Καππαδοκία.

Θα επισκεφτούμε το εμβληματικό Σαντιρβάν Τζαμί, σημείο αναφοράς για την πόλη και βασικό κομμάτι του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια της οθωμανικής εποχής των αρχών του 19ου αιώνα με έναν εκπληκτικό ζωγραφικό διάκοσμο που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών. Το κτίριο, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, αγοράστηκε και  αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή με ιδιαίτερη ευαισθησία από την εταιρία Raycap του Δραμινού επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη. Για την καλύτερη μάλιστα οπτική πρόσβαση στο κτίριο, χρειάστηκε να κατεδαφιστούν δύο παρακείμενες πολυκατοικίες. Σήμερα, το Σαντιρβάν Τζαμί λειτουργεί  ως πολιτιστικό κέντρο, φιλοξενώντας κορυφαίες καλλιτεχνικές εκθέσεις με τη συνεργασία της Raycap και του Μουσείου Μπενάκη. Εδώ θα ξεναγηθούμε σε μια σπάνια και καινοτόμα έκθεση με τίτλο «Αυτοκρατορική Κίνα», η οποία έχει σκοπό να συστήσει στο κοινό της Δράμας και της Βόρειας Ελλάδας τον Κινεζικό πολιτισμό  και την τέχνη της Κίνας όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα στους αιώνες…Την έκθεση επιμελήθηκε ο ίδιος ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Γιώργης Μαγγίνης. Μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει τη φήμη και τη σπουδαιότητα της πόλης της Δράμας σε θέματα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

3η ΜΕΡΑ

ΔΡΑΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – «ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ» ΒΕΡΟΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χαλαρή βόλτα στην πόλη και στα εμβληματικά της σημεία, όπως η παραλία και ο Λευκός Πύργος και η Πλατεία Αριστοτέλους όσο και τις κρυμμένες γωνιές της, τις ιστορικές της εκκλησίες και τα παραδοσιακά της δρομάκια. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τη Βέροια και  θα θαυμάσουμε, τις ροδακινιές, το πιο διαδεδομένο δέντρο της περιοχής, οι οποίες θα βρίσκονται στην εποχή της ανθοφορίας τους, χαρίζοντάς μας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Γεύμα και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι εντυπώσεις και εμπειρίες από την πλούσια ιστορία της Μακεδονίας. Άφιξη στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ