Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Χωρίς ταξί σήμερα - 24ωρη αύριο για Μετρό, λεωφορεία, πως θα κινηθούν (βίντεο)

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, αύριο Τετάρτη
 

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνουν σιγά-σιγά τα Μέσα Μεταφοράς, με τα ταξί να μη βγαίνουν για 48 ώρες στους δρόμους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέσα, όπως μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Πιο αναλυτικά, το ΣΑΤΑ εξήγγειλε 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με αποτέλεσμα οι οδηγοί ταξί να απεργούν και να μην πραγματοποιούν κούρσες.

Έπειτα, στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.


Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Σε ό,τι αφορά το μετρό ήδη τρία σωματεία εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και αναμένονται ανακοινώσεις και από τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια και δεν θα αναχωρήσουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ θα θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ