Ο Βασιλιάς Κάρολος αποχαιρέτησε τον μακροβιότερο φίλο του σε ηλικία 78 ετών - Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έβγαινε με την κόρη του, Rose

Ο διάσημος κυνηγός, Ian Farquhar

Ακόμη ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθε να συμπληρώσει τη λίστα για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο μακροβιότερος φίλος του Βασιλιά Καρόλου, Ian Farquhar.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης.

Ήταν κυνηγός και ιπποκόμος βασιλομήτορος και μάλιστα υπηρετούσε στους Ουσάρους της βασίλισσας, ένα σύνταγμα ιππικού του Βρετανικού Στρατού.

Ο Farquhar ήταν επίσης στενά συνδεδεμένος με τη βασίλισσα Καμίλα, ζώντας στο κτήμα του βασιλιά για πολλά χρόνια σε μια νοικιασμένη αγροικία. 

Ο ταξίαρχος Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, πρώτος σύζυγος και φίλος της Καμίλα, είπε στην Daily Mail ότι η κατάσταση ήταν «πολύ θλιβερή» και ότι είχε κακή υγεία τους τελευταίους μήνες.

Ο σύνδεσμος κυνηγιού beauforthunt μέσα από μία ανάρτηση στο instagram τον αποχαιρετάει γράφοντας:

«Με ραγισμένες καρδιές στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του δικού μας καπετάνιου Ian Farquhar, ο οποίος μας οδήγησε τόσο άψογα για 34 χρόνια και πέθανε ειρηνικά αυτή την εβδομάδα.

Ο Καπετάνιος όπως ήταν γνωστός από πολλούς αγαπήθηκε από όλη την κυνηγετική κοινότητα, ως κάποιος που ήταν υποστηρικτικός, ευγενικός και πάντα εκεί με εξαιρετικές συμβουλές σκέψης για όποιον τον ρωτούσε.

Είχε αίσθηση του χιούμορ και όποιος είχε την τύχη να είναι στην παρέα του και να ακούσει ιστορίες για την εξαιρετικά ποικίλη και περιπετειώδη ζωή του τόσο στον στρατό όσο και στον κόσμο του κυνηγιού θα κρατήσει για πάντα αυτές τις αναμνήσεις».

Γιατί δεν έγινε συμπέθερος με τον Κάρολο;

Οι δύο άνδρες ήρθαν πιο κοντά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έβγαινε για λίγο με την κόρη του, Ρόουζ το 2000, αφού τελείωσε το Ίτον.

Γνωρίστηκαν στο Beaufort Polo Club στο Γκλόστερ και χαρακτηρίστηκε ως η «πρώτη αγάπη» του πρίγκιπα της Ουαλίας εκείνη την εποχή.

Ο Γουίλιαμ και η Ρόουζ πήγαιναν μαζί για ρομαντικά πικνίκ στην ύπαιθρο του Γκλόστερ πριν γνωρίσει την Κέιτ Μίντλετον στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριου στη Σκωτία.

Είναι ακόμα φίλοι μέχρι σήμερα, καθώς ο Γουίλιαμ παρευρέθηκε στον γάμο της με τον George Gemmell το 2022.

Ο Farquhar και η Pammie-Jane χώρισαν αλλά παρέμειναν φίλοι.

Ο Farquhar είχε χαρακτηριστεί ως "το παλαιότερο και μεγαλύτερο κυνήγι αλεπούς" στη Δυτική Χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ