Αισθάνεστε συνεχώς φουσκωμένοι; - Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας – Πείτε «αντίο» στο άβολο πρήξιμο! (φωτό)

Πλησιάζει το καλοκαίρι!

Ταλαιπωρείστε από αυτό το άσχημο πρήξιμο και νιώθετε φουσκωμένες;

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αρχικά μπορεί να οφείλεται στην υπερκατανάλωση τροφής ή ευαισθησία σε τροφές, στη δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη, αλλά και στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η λύση εντοπίζεται σε έναν συνδυασμό σωστής διατροφής και γυμναστικής, ενώ το μυστικό είναι σε ορισμένες τροφές που είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν στην καθημερινότητα σας.

Δείτε τις πέντε πιο σημαντικές:

Φρούτα

Προτιμήστε την μπανάνα και το ακτινίδιο, που είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες. Το φούσκωμα πολλές φορές οφείλεται στο αλάτι που μπορεί να καταναλώσατε σε μεγάλη ποσότητα, γι' αυτό και τέτοιες τροφές θεωρούνται must για την καθημερινότητά σας, διότι λειτουργούν ως διαλύτης του νατρίου. 

Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται από περίπου 95% νερού, ιδιαίτερα ωφέλιμο σε τέτοιες περιπτώσεις σε συνδυασμό μάλιστα και με το θείο και το πυρίτιο που περιέχει αντιδρά θετικά, ώστε το έντερο να είναι ενυδατωμένο και να αποβάλλει τις τοξίνες από τα κύτταρα του πεπτικού. Μηδέν θερμίδες και αμέτρητοι τρόποι να το καταναλώσετε!

Γιαούρτι

Τα γαλακτοκομικά είναι ευεργετικά χάρη στα προβιοτικά που περιέχουν, δηλαδή στα καλά βακτήρια που πρέπει να βρίσκονται στη γαστρεντερική οδό για να ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης. 

Αμύγδαλα

Μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα είναι το καλύτερο guilt-free snack για κάθε ώρα της ημέρας. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει λίπος και να καταπολεμήσει την πείνα. 

Το πιο εύκολο και χορταστικό snack!

Τροφές ολικής άλεσης

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού. Όταν λέμε «προϊόντα ολικής άλεσης» αναφερόμαστε στον τρόπο παρασκευής τους, κατά τον οποίο ο καρπός της τροφής (συνήθως των δημητριακών) αλέθεται ολόκληρος χωρίς να έχει προηγουμένως απομακρυνθεί ο φλοιός του.

Όλες αυτές οι τροφές συνδυαστικά ή και όχι βοηθούν στην έντονη καταπολέμηση της πείνας και βοηθούν στο να ξεπρηστούμε, μίας που πλησιάζει και το καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμα: Τα 6 τρόφιμα που μας κάνουν ευτυχισμένους & θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας - Τα έχετε ήδη στο σπίτι σας !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ