Το χάπι αδυνατίσματος που φέρνει επανάσταση: Όσοι το πήραν έχασαν 13,1% του βάρους τους - Η απάντηση στην παχυσαρκία (βίντεο)

Η φαρμακευτική Novo Nordisk έχει εκτοξεύσει τα κέρδη της, έφτασαν το 68% σε σχέση με πέρσι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι το πειραματικό χάπι αδυνατίσματος της εταιρείας, η αμυκρετίνη, θα μπορούσε τελικά να γίνει η καλύτερη θεραπεία για την παχυσαρκία.

Η φαρμακοβιομηχανία από τη Δανία αγωνίζεται να επωφεληθεί από τη μεγάλη επιτυχία του επιτυχημένου φαρμάκου απώλειας βάρους Wegovy, αναπτύσσοντας μια νέα γενιά θεραπειών για την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων πιο βολικών και δυνητικά φθηνότερων χαπιών.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη Novo Nordisk εντυπωσίασαν τους επενδυτές με τα δεδομένα δοκιμών πρώιμου σταδίου για την αμυκρετίνη. Οι ασθενείς που έπαιρναν το χάπι έχασαν περίπου το 13,1% του βάρους τους μετά από 12 εβδομάδες, είπε ο Jørgensen στο «Money Movers» του CNBC.

Αυτό ξεπερνά το 6% απώλεια βάρους που παρατηρήθηκε σε όσους έλαβαν Wegovy μετά την ίδια χρονική περίοδο. Προσθέτει επίσης στον αυξανόμενο ενθουσιασμό γύρω από τις δυνατότητες των χαπιών απώλειας βάρους.

Μαζί με την ευκολία για τους ασθενείς, τα χάπια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων από τους περιορισμούς προσφοράς που μαστίζουν τις ενέσεις απώλειας βάρους. Το Wegovy, μαζί με παρόμοια φάρμακα, έχει εκτιναχθεί στα ύψη στη ζήτηση και διολίσθησε σε διαλείπουσες ελλείψεις τον περασμένο χρόνο, λόγω της ικανότητάς του να βοηθά τους ασθενείς να χάσουν σημαντικό βάρος με την πάροδο του χρόνου.

Lars Fruergaard Jørgensen

«Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν διαφορετικά τμήματα θεραπειών κατά της παχυσαρκίας, με διαφορετικούς ασθενείς να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις», είπε ο Jørgensen στο CNBC. «Μερικοί θα προτιμήσουν ένα ενέσιμο και πιστεύουμε πραγματικά ότι από τη στιγμή που μπορούμε να πάρουμε ένα χάπι, είναι μια πολύ βολική προσφορά».

Αλλά αυτά τα χάπια δεν θα μπουν στην αγορά σύντομα. Το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει μια δοκιμή στο μέσο του σταδίου για την αμυκρετίνη, με τα αποτελέσματα να αναμένονται στις αρχές του 2026, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Σε άλλη συνέντευξη στο Reuters την Παρασκευή, ο επικεφαλής ανάπτυξης της Novo Nordisk, Μάρτιν Χολστ Λανγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία αισθάνεται άνετα στο να μπορεί να λανσάρει αμυκρετίνη αυτή τη δεκαετία.

Η αμυκρετίνη καταστέλλει την όρεξη στοχεύοντας την ίδια ορμόνη του εντέρου που μιμείται το Wegovy, η οποία είναι γνωστή ως GLP-1. Αλλά η αμυκρετίνη στοχεύει επίσης μια ορμόνη του παγκρέατος που ονομάζεται αμυλίνη, η οποία επηρεάζει την πείνα.

Οι μετοχές της Novo Nordisk που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο έως και 8,3% την Πέμπτη μετά τη δημοσίευση των στοιχείων από την εταιρεία, επεκτείνοντας το κέρδος 68% του περασμένου έτους. Όμως η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 2% την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ