Ο Σπύρος Σούλης μας συμβουλεύει: 6 tips διακόσμησης για ένα στιλάτο σπίτι με προσωπικότητα

Θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

Το σπίτι είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας αφού τα έπιπλα, τα χρώματα, οι μυρωδιές και οι υφές που επιλέγουμε, όπως και ο τρόπος που συνδυάζουμε τα αντικείμενα και διακοσμούμε τους χώρους μας, λένε πολλά για εμάς.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το κατάλληλο ύφος που τους αντιπροσωπεύει με αποτέλεσμα να ζουν σε αδιάφορους χώρους χωρίς έμπνευση και προσωπικότητα.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουν ότι το προσωπικό στιλ προκύπτει μέσα από διάφορες επιρροές και βιώματα που μετατρέπονται σε πηγές έμπνευσης. Για παράδειγμα η αγάπη για τα ταξίδια, η νοσταλγία για το παρελθόν, ένα αγαπημένο πρόσωπο, η σύνδεση με τη φύση, η αγάπη για τη μουσική, κ.ο.κ.

Δείτε παρακάτω έξι συμβουλές διακόσμησης σύμφωνα με το spirossoulis.com που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο όμορφο, πιο ζεστό, πιο στιλάτο και πιο «δικό» σας το σπίτι σας, χωρίς να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία.

Δημιουργήστε ένα αντικείμενο τέχνης

Ένα δικό σας κομμάτι DIY θα χαρίσει στιλ και προσωπικότητα στον χώρο σας. Μπορεί να μην είναι τέλειο, όμως αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία του.

Δημιουργώντας κάτι δικό σας όπως έναν πίνακα ζωγραφικής, θα καταφέρετε να εντάξετε ένα μοναδικό και εντελώς προσωπικό κομμάτι στη διακόσμηση, που θα αποτελέσει το επίκεντρο του χώρου σας.

Αναζητήστε όσο καλύτερα υφάσματα και υλικά μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Όσο πιο ανθεκτικό και ποιοτικό είναι ένα υλικό ή ένα ύφασμα τόσο πιο ενδιαφέρον κάνει τον χώρο σας.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε πόσο πιο διαφορετικό μπορεί να δείξει το υπνοδωμάτιό σας αν αντί για συνθετικά κλινοσκεπάσματα επιλέξετε βαμβακερά, βαμβακοσατέν, μάλλινα ή λινό.

Τα φυσικά υλικά κοστίζουν περισσότερο όμως η αλήθεια είναι ότι εκτός από πιο όμορφα είναι και πιο φιλικά για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Γι' αυτό την επόμενη φορά προτιμήστε να κάνετε μια και καλή αγορά από το να πάρετε περισσότερα πράγματα χειρότερης ποιότητας.

Κάντε συχνά εκκαθάριση στα πράγματά σας

Η διακόσμηση του σπιτιού επηρεάζεται αρνητικά από την ακαταστασία. Επομένως αυτό που πρέπει να φροντίζετε συχνά είναι να κάνετε καλή εκκαθάριση στα πράγματά σας, όχι μόνο στο καθιστικό και την κουζίνα, αλλά σε ολόκληρο το σπίτι.

Όταν το κάθε αντικείμενο του σπιτιού έχει τη δικιά του θέση, τότε θα είναι και για εσάς πιο εύκολο να διατηρείτε τους χώρους σας σε τάξη.

Καλό είναι να διακοσμείτε με λίγα και καλά αντικείμενα έναν χώρο ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν μέσα σε αυτόν. Σε περίπτωση που έχετε γεμίσει όλα τα ράφια και τις επιφάνειες με διακοσμητικά, πάρτε την απόφαση να απαλλαγείτε από τα περισσότερα γιατί και ο χώρος θα δείχνει ατημέλητος και θα συγκεντρώνεται περισσότερη σκόνη αλλά και δεν θα ξεχωρίζει κανένα από αυτά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από ένα καλά σχεδιασμένο και τακτοποιημένο δωμάτιο

Αναζητήστε μοναδικά αντικείμενα

Τα ταξίδια και οι υπαίθριες αγορές θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς για τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείτε να φέρετε από ένα ταξίδι. Από μια ζωγραφιά ενός πλανόδιου καλλιτέχνη, μέχρι κάποιο κεραμικό, ξύλινο ή μαρμάρινο γλυπτό. Μπορεί ακόμα να είναι και κάποιο μικρό μουσικό όργανο ή ένα ιδιαίτερο κομμάτι από ένα παλιό σερβίτσιο.

Τα αντικείμενα που μας διηγούνται μια ιστορία, κάνουν πάντα πιο έντονο τον χαρακτήρα ενός χώρου, ξεχωρίζουν αμέσως μέσα σε αυτόν και σίγουρα γίνονται το επίκεντρο της προσοχής μας.

Αποφύγετε τα σετ επίπλων και προσθέστε μερικά φυτά για μια ολοκληρωμένη διακόσμηση

Το μεγάλο λάθος που κάνετε πολλοί από εσάς είναι να αγοράζετε σετ τα έπιπλα, όπως τα είδατε στην έκθεση απ’ όπου τα πήρατε.

Ακόμα και αν αυτά είναι όμορφα, όσο επιμένετε στα σετ, τόσο πιο πολύ χάνετε πόντους από το στιλ και από την προσωπικότητα των χώρων σας.

Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και να συνδυάζετε διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι τα φυτά τα οποία είναι απαραίτητα στη διακόσμηση. Χαρίζουν πάντα ζωντάνια, φρεσκάδα και χρώμα στους χώρους και προσφέρουν πολλά στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Όλοι οι διακοσμητές όταν σχεδιάζουν χώρους πάντα συνδυάζουν ιδιαίτερα έπιπλα και δεν παραλείπουν ποτέ τα φυτά. Με τον τρόπο αυτό συνθέτουν χώρους με ισορροπία, στιλ και προσωπικότητα που εκπέμπουν ηρεμία και μια πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Αρωματίστε το σπίτι

Η διακόσμηση δεν αφορά μόνο σε όσα βλέπουμε και αγγίζουμε αλλά και στην αίσθηση που μας δημιουργούν οι μυρωδιές ενός χώρου. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ένα άρωμα που να μας ηρεμεί να μας προκαλεί ευφορία.

Καλό είναι να επιλέγετε ποιοτικά αρώματα όχι μόνο ως προς το να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία αλλά και προς την ίδια τη μυρωδιά τους. Αποφύγετε τα πολύ έντονα αρώματα και αναζητήστε πιο λεπτεπίλεπτες και διακριτικές μυρωδιές που να αντιπροσωπεύουν τόσο εσάς όσο και τους χώρους σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ