Top woman η Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα, υποψήφια με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου-Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού στον στίβο της πολιτικής (φωτό & βίντεο)

Με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου, αποφάσισε να κατέβει η γνωστή Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα.

Με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου, αποφάσισε να κατέβει η γνωστή Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα.



Στην δήλωσή της η Νιανγκουάρα τόνισε πως εντάσσεται στην... ομάδα του υποψηφίου με τη ΝΔ Δημάρχου Αθηναίων καθώς, όπως τόνισε, «έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι και να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Το ίδιο θα κάνω για μια άλλη φορά για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα, με την ομάδα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, για να πάψει η πόλη μας, να είναι μια πόλη χαμένων ονείρων και για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων μας».



Η Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου του 1983. Άρχισε την καριέρα της στο Νηρέα Χαλανδρίου και συνέχισε στον Παναθηναϊκό. Από το 2001 έως και το 2007 διέπρεψε στον υγρό στίβο κατακτώντας μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες, (στη σκυταλοδρομία και στα 100μ. Ελεύθερο) και κυρίως κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στη Μαδρίτη, με χρόνο 55.05 στα 100 μ. ελεύθερο. Στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα ήταν 6η στα 100 μ. ελεύθερο και 7η στα 50 μ.



Στα τέλη του Ιουλίου του 2005 η αθλήτρια κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Μόντρεαλ στον τελικό των 100 μ. ελεύθερο.




Το Νοέμβριο του 2007 γνωστοποίησε την απόφασή της να αποσυρθεί οριστικά από τις πισίνες, αλλά κατόπιν πιέσεων του προπονητή της Βόικο Ράτσε, η Νέρι Νιανγκουάρα επέστρεψε στα 29 της στην ενεργό δράση. Επόμενα σημαντικά ραντεβού στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν με πανελλήνιο ρεκόρ.



Από τον Σεπτέμβρη του 2013 επανεντάχθηκε στην κολυμβητική ομάδα του Παναθηναϊκού, εκτελώντας παράλληλα χρέη προπονήτριας στις κολυμβητικές ακαδημίες του Συλλόγου.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ