Ιστορική αλλά και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα χωρίς τον Βασιλιά Κάρολο: Η Βασίλισσα Καμίλα μόνη επικεφαλής στην λειτουργία της Μ. Πέμπτης (φωτό & βίντεο)

Πρώτη φορά μια σύζυγος εκτελεί το καθήκον για λογαριασμό του μονάρχη

Ο Βασιλιάς Κάρολος λόγω της ασθένειας του και του πόσο καταβεβλημένος είναι δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην λειτουργία της Μ. Πέμπτης που είναι μία παραδοσιακή τελετή, το Royal Maundy Service.

Τον εκπροσώπησε βέβαια η αγαπημένη του, η Βασίλισσα Καμίλα.

Ο μονάρχης εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη μέσα από το ηχογραφημένο διάγγελμα που εισακούστηκε μέσα στην εκκλησία του Worcester.

Κάθε Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ο μονάρχης μοιράζει νομίσματα ως δώρα, που αντιστοιχούν στην ηλικία του, σε συνταξιούχους που έχουν συνεισφέρει στην εκκλησία και την κοινότητά τους. Η τελετή χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και τιμά τη μνήμη του Ιησού που έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων του στο τελευταίο δείπνο. Και εφόσον ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν εφικτό να πάει, η βασίλισσα Καμίλα τον εκπροσώπησε. Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει να μοιράζει τα δώρα, ακούστηκε το ηχητικό μήνυμα του βασιλιά.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, είναι η πρώτη φορά που μια σύζυγος εκτελεί το καθήκον για λογαριασμό του μονάρχη.

Επίσης, όσοι συνάντησαν την Καμίλα και συνομίλησαν μαζί της, της έδωσαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση τόσο για τον βασιλιά Κάρολο όσο και για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ.

Η Καμίλα έλαβε ένα μικρό μπουκέτο με λουλούδια, που παραδοσιακά ονομάζεται «Nosegay» και έχει φτιαχτεί από εθελοντές που είχαν μαζέψει τα λουλούδια από τον κήπο τους.

Η βασίλισσα άκουγε μόνη της στο μπροστινό μέρος του καθεδρικού ναού, με μια στενή της φίλη, την Marchioness of Lansdowne, να κάθεται εκεί κοντά, ενώ πολλοί έσκυψαν το κεφάλι τους καθώς η φωνή του βασιλιά Καρόλου αντηχούσε στο κτίριο. Μετά το μήνυμα του Καρόλου, μοίρασε τα νομίσματα σε 75 άνδρες και 75 γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα: Το μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου στη λειτουργία της Μ. Πέμπτης: «Να απλώνεις χείρα φιλίας… ειδικά σε μια ώρα ανάγκης» - Η αναφορά του, για την υγεία του ίδιου & της νύφης του, Κέιτ (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ