Ισόβια η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας: Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση - Ομόφωνα, η απόφαση ενοχής (βίντεο)

Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ένοχη για την Τζωρτζίνα, ενώ έχει αρχίσει η δίκη και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας

 

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες. 

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ' εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11.4. 2021.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δΎο αυτά κακουργήματα. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. 

Διαβάστε ακόμα: Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου για τον θάνατο Ίριδας & Μαλένας: Προστασία ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης, κινδυνεύει από την κατηγορουμένη - Μηνύσεις Κούγια (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα  επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της πρωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τερατολογικό. Στη συνέχεια, βάση του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Διαβάστε ακόμα: Άγριος καβγάς Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου: «Θα σου γ@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις» - «Για ποια παιδιά λες, αυτά που δολοφόνησε εσύ» (βίντεο)

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα  της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου)

Αλέξης Κούγιας: Δικαστική πλάνη

Ο Αλέξης Κούγια είπε ότι η απόφαση ήταν μη αναμενόμενη από πλευράς της υπεράσπισης: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και τεράστια δικαστική πλάνη. Καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξε ασέβεια από πλευράς των ενόρκων. Σήμερα έγινε το πρώτο δικαστήριο, η κρίση της δικαιοσύνης θα είναι τελικά αθωωτική».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ