Καθολικό Πάσχα: Εικόνες κατάνυξης από την «Οδό του Μαρτυρίου» - Από την Ιταλία, τον Παναμά έως την Ισπανία & το Ιράκ (φωτό)

Eίναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, μεταφέροντας τον Σταυρό

Πλήθος πιστών πλημμύρισε το Κολοσσαίο της Ιταλίας χθες (29/3) για τη Μ.Παρασκευή του Καθολικού Πάσχα.

Σύμφωνα με την παράδοση τελείται η «Οδός του Μαρτυρίου».

Στα λατινικά ονομάζεται «Via Dolorosa» και σύμφωνα με την παράδοση είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, την εποχή των Παθών, μεταφέροντας τον Σταυρό από το Πραιτώριο μέχρι το σημείο της σταύρωσής του στον Γολγοθά.

Εικόνες από τον Παναμά, την Ισπανία, την Πολωνία, το Ιράκ, την Ιταλία και αλλού απεικονίζουν την θρησκευτική κατάνυξη των Καθολικών για το τελετουργικό.

katholikopasxa8

katholikopasxa7

katholikopasxa5

katholikopasxa4

katholikopasxa3

katholikopasxa2

katholikopasxa1

katholikopasxa5

Στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος δεν χοροστάτησε τελικά στην τελετή της «Οδού του Μαρτυρίου» που ξεκίνησε αργά το βράδυ στο Κολοσσαίο αλλά παρακολουθεί όλη την τελετή από το μοναστήρι της Αγίας Μάρθας στο Βατικανό, όπου διαμένει.

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς τον πάπα Φραγκίσκο η «Οδός του Μαρτυρίου» για το Πάσχα των Καθολικών - Του το απαγόρευσαν οι γιατροί - Αυξάνεται η ανησυχία για την υγεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σύσταση των γιατρών προκειμένου ο πάπας να μπορέσει να αναπαυθεί και αύριο να χοροστατήσει στη λειτουργία της Ανάστασης και την Κυριακή, σε εκείνη του Πάσχα των Καθολικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ