Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα σε απολογία οι βρεφονηπιοκόμοι – Καταγγελίες ότι κλείδωναν σε σκοτεινό δωμάτιο με δεμένα χέρια παιδιά 3- 4 ετών (βίντεο)

Σοκάρουν αυτά που είπαν τα παιδιά

Σοκάρει ο αδιανόητος σωφρονισμού που φέρονται να επέλεξαν βρεφονηπιοκόμοι σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Οι γονείς επικαλούμενοι μαρτυρίες των παιδιών του καταγγέλλουν ότι η δασκάλα τα κλείδωνε σε μικρή αποθήκη χωρίς φως για να πειθαρχήσουν και τους έδενε τα χεράκια. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

Διαβάστε ακόμη: Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει - Αδιανόητος "σωφρονισμός" (βίντεο)

Το παιχνίδι ενός 3χρονου κοριτσιού που κλείδωνε την κούκλα του σε αποθήκη αλλά και οι περίεργες και ανησυχητικές συμπεριφορές αρκετών παιδιών μέσα στην ίδια τάξη, ήταν η αρχή για να ξεκινήσει έρευνα. Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».



Η μητέρα ενός κοριτσιού, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πώς διαπίστωσε ότι το παιδί της έμπαινε τιμωρία. «Μου έδειξε ότι τους βάζει στα καρεκλάκια, τους δένει τα χεράκι, είχε μια σφυρίχτρα στο λαιμό της, την έβγαλε από τον λαιμό της και μου έδεσε τα χεράκια. Από εκεί, πήρε τον μπαμπά από το χέρι, τον πέταξε στο μπάνιο, έσβησε το φως και τους έκανε με το δάχτυλο “εκεί θα κάτσεις”. Λέω “ποιος κάνει αυτό το πράγμα;” και μου δείχνει, η κυρία στον παιδικό τα κάνε όλα αυτά όταν δεν ακούνε και πρέπει να ηρεμήσουν», περιέγραψε η μητέρα.

Άλλη μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ