Ψάχνετε προορισμό για Αγίου Πνεύματος ; Η μαγική Τοσκάνη σας περιμένει να την εξερευνήσετε ! 8 φανταστικές ημέρες σε Σιένα, Φλωρεντία - Μη χάσετε τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco !

Υπέροχο ταξίδι!

8 ημέρες οδικώς Πίζα, Λούκα, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Τσίνκουε Τέρρε. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό καθημερινά.

Απολαύστε ένα από τα πιο πλούσια ταξίδια της Manessis στη Μαγική Τοσκάνη και στη Φλωρεντία. Η Τοσκάνη είναι περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας με πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της την υπέροχη Φλωρεντία. 

Η κληρονόμος γη των θρυλικών Ετρούσκων απλώνεται μεταξύ του Μιλάνου στα βόρεια και της Ρώμης στα νότια, από το Τυρρηνικό Πέλαγος στα δυτικά μέχρι τα Απέννινα Όρη στα βορειοανατολικά. 

Η Τοσκάνη είναι γνωστή για τα πανέμορφα τοπία της και την πολιτιστική της κληρονομιά. Έξι τοποθεσίες της αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO: το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας με τους αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, το ιστορικό κέντρο της μεσαιωνικής Σιένα με την πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, το τετράγωνο του καθεδρικού ναού της Πίζας με τον κεκλιμένο πύργο, το ιστορικό κέντρο του Σαν Τζιμινιάνο, του "Μανχάταν της Τοσκάνης", το ιστορικό κέντρο Πιέντσα με την αναλλοίωτη αρχιτεκτονική της και η Βαλ ντ' Όρτσια, με τα ξεχωριστά τοπία της.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ / ΠΛΟΙΟ
Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο για το ταξίδι μας προς την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ
ΑΝΚΟΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, όπου κατά τη διάρκειά της, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό (Ντουόμο) με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της και αναχώρηση για το Μοντεκατίνι. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*.  

3η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙΑ ΟΥΦΙΤΣΙ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρωινή αναχώρηση για την Φλωρεντία και επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την Γκαλερία Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi), που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε για την πόλη των κάστρων / πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν της Τοσκάνης". Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΓΡΙΑ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ (ΠΕΝΤΕ ΤΟΠΟΙ) - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Σήμερα θα επισκεφθούμε την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre), των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Φθάνουμε στη Λα Σπέτσια, απ’ όπου με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας τη δαντελωτή ακτογραμμή, θα προσεγγίσουμε το πρώτο χωριό, το Riomaggiore, με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης", θα περάσουμε από το ρομαντικό Manarola. 

Δείτε ακόμη:Φέτος γιορτάστε το Πάσχα στο Πανόραμα Ταϊλάνδης - Στην πανέμορφη χώρα του μασάζ και των ανέσεων, με τον καλύτερο συνδυασμό φυσικού πλούτου !

Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια. Μετά τη γνωριμία μας με την περιοχή, θα συνεχίσουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso, το πιο ζωντανό και πιο δημοφιλές από τα χωριά της περιοχής και εκείνο με την πιο μεγάλη παραλία. Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στη Λα Σπέτσια και από εκεί θα αναχωρήσουμε για το Μοντεκατίνι. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλης της Πίζας με τον ξακουστό κεκλιμένο εξαώροφο πύργο της και την πλατεία του Καθεδρικού της ναού, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Λούκα με την χαρακτηριστική της ρυμοτομία, που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΑΝΚΟΝΑ / ΠΛΟΙΟ
Πρωινή αναχώρηση για την Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΜΕΡΑ
ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε μετά από περίπου τρεις ώρες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ