Γιάννης Φέρτης: Ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 86 ετών – Από σήμερα ο «κόσμος» της τέχνης είναι φτωχότερος (φωτό & βίντεο)

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα

Ο κορυφαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Την είδηση για αυτή την συνταρακτική απώλεια έκανε γνωστή  ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Θα υπάρξει ενημέρωση για ώρα κ μέρα της εξοδίου ακολουθίας που θα γίνει στο Α κοιμητήριο της Αθηνάς.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1938 πρωταγωνίστησε σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. 

Ξεχώρισε και πρωταγωνίστησε από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Διακρίθηκε νωρίς για το υποκριτικό του ταλέντο!

Είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου από το 1963 έως το 1972 και δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση από το 1981 έως το 1988. Από το 2001 είναι νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

Ο Γιάννης Φέρτης με την τελευταία σύζυγό του, Μαρίνα Ψάλτη.

Διαβάστε ακόμα: Μιμή Ντενίση: Έλιωνα για τον Γιάννη Φέρτη είχε αυτή την υπέροχη φωνή - Ο Αντώνης Τρίτσης ήταν ο άντρας της ζωής μου - Ο Σωτήρης Πολύζος...

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Διαβάστε ακόμα: Vintage pic: Ο Γιάννης και η Ξένια Καλογεροπούλου σε ένα από τα ωραιότερα πορτραίτα της δεκαετίας του '60 - Ζευγάρι ερωτευμένο στη σκηνή & στη ζωή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ