Θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα: «Αν πάρει σατράπη και το ανέχεται πρόβλημά της» - Κατακεραυνώνει το twitter (βίντεο)

Για «κοπτοραπτική» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπανώτας, βολές και από Έφη Αχτσιόγλου 

Μία δήλωση από το παρελθόν, on camera που είχε κάνει ο Δημήτρης Παπανώτας, με την οποία φαίνεται να ρίχνει ευθύνη και στις κακοποιημένες γυναίκες, ήρθε εκ νέου στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις ξανά. 

Ο παρουσιαστής και υποψήφιος πλέον για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός... "αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της", τονίζοντας το "πρόβλημά της".

 

Η Έφη Αχτσιόγλου μάλιστα με δήλωσή της, δίχως να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για "απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό", ενώ πάρα πολλά είναι και τα σχόλια στα social media.


Για κοπτοραπτική κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπανώτας

Ύστερα από όλα αυτά, ο Δημήτρης Παπανώτας, αφενός έκανε λόγο για "κοπτοραπτική" αφετέρου απολογήθηκε με ανάρτησή του, αν έδωσε- όπως λέει- λάθος εντύπωση με τα λεγόμενά του.

"Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ" αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας και συμπληρώνει: "Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος.

Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον".

Τονίζει λοιπόν πως "απολογούμαι αν μέσα από την "κοπτοραπτική" της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά".

Δείτε την ανάρτησή του

 

Η δήλωση για τον "σατράπη" που προκάλεσε σάλο

Πριν από έναν μήνα ο Δημήτρης Παπανώτας είχε κάνει δηλώσεις στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής κόντρας που είχε ξεσπάσει με τη Νόνη Δούνια (υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο πανελίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε:

"Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως "δεν ξέρω αν η κυρία Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει, που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη, αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα".

Καταλήγοντας είπε: "Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι; Στις δουλειές βλέπω μια χαρά να τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς. Άκουσα πρόσφατα μια άλλη κυρία που είπε ναι οι γυναίκες πληρωνόμαστε λιγότερο. Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Περισσότερο μάλλον".

Το βίντεο με τις δηλώσεις του:


Οι εν λόγω δηλώσεις ήρθαν ξανά στο προσκήνιο ύστερα από έναν μήνα, μετά από tweet του ηθοποιού Αντίνοου Αλμπάνη.


Το "καρφί" από την Έφη Αχτσιόγλου

Στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε με ανάρτησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, "εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ".

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.

Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι "πρόβλημά ΤΗΣ". Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται.

Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας.

Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι.


Ο Κωστής Καρπόζηλος από τη Νέα Αριστερά, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι "ο κύριος Παπανώτας ένας άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως αυτός που παρουσίασε την ''πρώτη εκπομπή life style με καλλιτεχνικά νέα και ειδήσεις για ανθρώπους της showbiz'', υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα ''εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της''. Καμία έκπληξη".

"Ο κύριος Παπανώτας θεώρησε ότι το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη είναι το πολιτικό του σπίτι. Υπέβαλε το βιογραφικό του, το οποίο αξιολογήθηκε σε μια πρώτη φάση επιλογής, και θεωρήθηκε βάσει αυτού άξιος να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Αναδείχθηκε σε μια διαδικασία για την οποία μάθαμε ελάχιστα ως προς τα αποτελέσματά της και ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καμία έκπληξη" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.


ΠΑΣΟΚ: "Στο ίδιο ψηφοδέλτιο Μπεκατώρου και Παπανώτας;"

Τον σάλο που ξεσήκωσε με τις δηλώσεις του για τη κακοποίηση των γυναικών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας, σχολίασαν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

"Προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα Με too, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη "αν μια γυναίκα πάρει ένα σατράπη . ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημά της", ανέφεραν.

Θύελλα αντιδράσεων και στο Twitter:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ