Σοφία Μπεκατώρου, Δώρα Τσαμπάζη υποψήφιες με τον ΣΥΡΙΖΑ "απασφάλισαν" κατά Δημήτρη Παπανώτα: "Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει"

Παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας, ζητάνε οι δύο υποψήφιες για την Ευρωβουλή μετά της δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν ότι από αυτούς που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης ως υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές δεν θα τους δούμε τελικά όλους στο ψηφοδέλτιο.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκάτωρου υποψήφια και αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, μία γυναίκα που είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα #metoo "απασφάλισε" κατά του Δημήτρη Παπανώτα και ζητά από το κόμμα με το οποίο είναι υποψήφια να "κάνει την κίνηση που πρέπει".

Διαβάστε ακόμα: Θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα: «Αν πάρει σατράπη και το ανέχεται πρόβλημά της» - Κατακεραυνώνει το twitter (βίντεο)

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», δήλωσε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά και τη Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης, που ήταν η πρώτη που άνοιξε δημόσια την υπόθεση της γυναικείας κακοποίησης στην Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα», ανέφερε.

Η κυρία Μπεκατώρου υπήρξε έντονα αιχμηρή κατά του συνυποψηφίου της, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι απλά να έχουν απαρχαιωμένες, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς».

Ερωτηθείσα για το εάν ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο, η υποψήφια απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ. Όμως, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να σταθούν με γνώση αλλά και με το αίσθημα για το κοινό καλό. Και εν πάση περιπτώσει να μην στρουθοκαμηλίζουμε».



Οι επίμαχες δηλώσεις

Στις επίμαχες δηλώσεις, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος χθες, ο κ. Παπανώτας μίλησε για σκόπιμη κοπτοραπτική σε αποσπάσματα δηλώσεών του, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Και η Δώρα Τσαμπάζη κατά Παπανώτα

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα έχει ζητήσει και η Δώρα Τσαμπάζη χήρα του Ολυμπιονίκη του τάε κβο ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, επίσης υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Kontra Channel, η Δώρα Τσαμπάζη τόνισε ακόμα πως οι δηλώσεις Παπανώτα της φέρνουν μεγάλη δυσαρέσκεια.

"Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα", είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Η κ. Τσαμπάζη έκανε αναφορά και στην Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ξεκίνησε το ελληνικό #meΤoo: "Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο, το οποίο το κοσμεί, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε οι κεραίες μας θα πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ