Από σήμερα ξανά ο «Λόρενς της Αραβίας» στην Αττική: Επέστρεψε η Αφρικανική σκόνη - Δείτε φωτογραφίες

Αποπνιχτική η ατμόσφαιρα σήμερα στην Αττική, εξαιτίας της Αφρικανικής σκόνης 

Είδε κάποιος σήμερα το πρωί τον γαλανό Αττικό ουρανό; Φυσικά και όχι. Η πρωτεύουσα "ξύπνησε" μέσα στη μουντάδα κα τη σκόνη από την Αφρική που επέστρεψε.

Σαν σκηνικό από ταινία με τον Λόρενς της Αραβίας ήταν το πρωινό που εκτός από σκόνη είχε και λασποβροχές κατά τόπους.

Οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη ενημερώσει για λασποβροχές και μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Για σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, η ΕΜΥ περιμένει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Παράλληλα, αναμένεται βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ