Topwoman η Sophie Adenot, Γαλλίδα αστροναύτης! Δηλώνει ακόμη μηχανικός, πιλότος, αλεξιπτωτίστρια & δασκάλα yoga! (φωτό-βίντεο)

Τη συνεχάρη και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σημαντική διάκριση έλαβε η Sophie Adenot!

Συγκεκριμένα, η 41χρονη Γαλλίδα στρατιώτης και μηχανικός έλαβε το δίπλωμά της, που της δίνει κι επίσημα τον τίτλο της αστροναύτη από την ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος).

Στο X, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει αυτή την επιτυχία.

«Sophie Adenot αστροναύτης: επικυρώθηκε! Το ταξίδι του θα εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά. Γαλλική και ευρωπαϊκή υπερηφάνεια. Οδεύουμε προς τα αστέρια!» συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το who is who της Sophie Adenot

Η Sophie Adenot (γεννημένη στις 5 Ιουλίου 1982) είναι Γαλλίδα μηχανικός, πιλότος ελικοπτέρου και αστροναύτης. 

Mε τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη, η Adenot έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος δοκιμής ελικοπτέρου της Γαλλίας το 2018. Το 2022, επιλέχθηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αστροναυτών.

Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση 

Η Sophie Adenot γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1982, στο Cosne-Cours-sur-Loire , στη Βουργουνδία της Γαλλίας, από τη φαρμακοποιό Isabelle Adenot και τον Hubert Adenot, συμβολαιογράφο στο Corbigny.

Η μητέρα της, Isabelle ήταν εθνική πρόεδρος του Ordre national des pharmaciens  [ fr ] , ενός επαγγελματικού τάγματος για φαρμακοποιούς, από το 2009 έως το 2017.

Από το 2001 έως το 2003, η Adenot σπούδασε μηχανικός στο institut Supérieur de l'Aéronautique et de l'Espace (ISAE-SUPAERO), στην Τουλούζη , όπου ειδικεύτηκε στη δυναμική πτήσης αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών και απέκτησε πτυχίο το 2004.

Εργάστηκε στο Εργαστήριο Man-Vehicle του MIT και ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε ως μηχανικός στην Airbus Helicopters , στο Marignane , για να σχεδιάσει πιλοτήρια ελικοπτέρων , ειδικά αυτά των ελικοπτέρων H225.

Καριέρα 

Η Adenot εντάχθηκε στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 2005. 

Από το 2022 , έχει συγκεντρώσει 3.000 ώρες πτήσης σε 22 τύπους ελικοπτέρων. 

Κέρδισε τον βαθμό του υπολοχαγού στην Πολεμική Αεροπορία τον Αύγουστο του 2006,  και ανήλθε στο βαθμό του λοχαγού τρία χρόνια αργότερα, διοικητής τον Δεκέμβριο του 2014,και του αντισυνταγματάρχη τον Ιούνιο του 2020.

Η Adenot επιλέχθηκε για να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αστροναυτών ως μέρος της Ομάδας Αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για το 2022 .

Είναι η δεύτερη Γαλλίδα που εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αστροναυτών, μετά την Claudie Haigneré.

Βραβεία και διακρίσεις 

Το 2020, η Adenot αναγνωρίστηκε από το πρόγραμμα Young Leaders του Γαλλοαμερικανικού Ιδρύματος. Την επόμενη χρονιά, το 2021, της απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης  [ fr ] για «δράσεις ως εμπνευσμένη πρεσβευτής για την ισότητα των φύλων στις επιστήμες».

Πέραν από τα παραπάνω η Sophie είναι και δασκάλα yoga υποστηρίζοντας ενεργά ότι ένα δυνατό μυαλό, χρειάζεται κι ένα δυνατό σώμα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ