BBC: 3 γυναίκες κόλλησαν AIDS μετά από θεραπείες αντιγήρανσης με αίμα - Τα αμφιλεγόμενα "vampire facials" σε βρώμικες κλινικές του Μεξικού

Το είχε δοκιμάσει και η Kim Kardashian

Μια πρόσφατη αναφορά για γυναίκες που προσβλήθηκαν από τον ιό HIV αφού έλαβαν "vampire facial" έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ορισμένων αισθητικών επεμβάσεων.

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες μολύνθηκαν σε ένα σπα στο Νέο Μεξικό το 2018, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που ανέφερε ότι τα κρούσματα ρίχνουν φως σε νέους τρόπους εξάπλωσης της λοίμωξης.

Πιστεύεται ότι είναι οι πρώτες μεταδόσεις HIV που σχετίζονται με μια αισθητική επέμβαση που τεκμηριώνεται στις ΗΠΑ.

Πολλοί celebrities όπως η Kim Kardashian, μοιράζονται την εμπειρία τους και τα αποτελέσματα που έχει μία τέτοια θεραπεία μέσα από τα social media τους.

Ωστόσο, η ίδια είπε ότι δεν θα το ξαναέκανε γράφοντας σε ανάρτηση της ότι ήταν «πραγματικά σκληρό και επώδυνο για μένα».

Η πρώτη διάγνωση έγινε σε μια γυναίκα 40 ετών, η οποία υποβλήθηκε στην εν λόγω θεραπεία. Η περίπτωσή της πυροδότησε την αρχή της έρευνας, από την οποία διαπιστώθηκε ότι από το συγκεκριμένο κέντρο αισθητικής από το 2018 έως το 2023 επαναχρησιμοποιούσε εξοπλισμό μιας χρήσης, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV από μολυσμένο αίμα μέσω μη αποστειρωμένης ένεσης είναι γνωστός, αλλά το CDC ανέφερε, ότι αυτή είναι η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση λοιμώξεων που αφορά καλλυντικές υπηρεσίες. Μόλις διαγνωστεί, ο ιός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο καταπολεμά τις καθημερινές λοιμώξεις και ασθένειες.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο πολύ αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες.

Τι είναι όμως ακριβώς το «vampire facial» 

Το vampire facial είναι ένας συνδυασμός microneedling με την προσθήκη PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, ένα μέρος του αίματός μας που περιέχει αυξητικούς παράγοντες). Χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενή, το οποίο λαμβάνεται από το χέρι του.

Στη συνέχεια, ο γιατρός διαχωρίζει τα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο αίμα χρησιμοποιώντας μια ειδική μηχανή φυγόκεντρου δύναμης (μηχανή που περιστρέφεται γρήγορα για να διαχωρίσει υγρά διαφορετικών πυκνοτήτων). 

Τέλος, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) θα εγχυθεί μέσω λεπτής βελόνας στο πρόσωπο του ασθενή.

Διαβάστε ακόμη: Πόσες πλαστικές έχει κάνει η ''natural beauty'' Kim Kardashian στο πρόσωπο της; Πολύ περισσότερες απ' όσες νομίζετε! (Φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Nεκρή η σωσίας της Κim Kardashian: Έπαθε ανακοπή καρδιάς μετά από πλαστική επέμβαση - Ήταν μόνο 34 ετών!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ