Το βίντεο μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό: 160 φάλαινες πιλότοι με μακριά πτερύγια βγαίνουν στις ακτές – Η επιχείρηση διάσωσης & ο θάνατος των 26

Οι αρχές με τη βοήθεια των κατοίκων κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τις φάλαινες πιλότους

Περισσότερες από 160 φάλαινες πιλότοι με μακριά πτερύγια εμφανίστηκαν στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας και τουλάχιστον 26 πέθαναν πριν οι αρχές προλάβουν να ξεκινήσουν την προσπάθεια διάσωσής τους.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και ομάδα επιστημόνων και κτηνιάτρων έφτασε στο σημείο, με τις αρχές να προτρέπουν το κοινό να μην επιχειρήσει να σώσει τις φάλαινες μόνο του.

Οι συντονισμένες προσπάθειες είχαν σαν αποτέλεσμα να σωθούν οι περισσότερες όμως 26 από αυτές δεν τα κατάφεραν.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής, μια μεγάλη ομάδα φαλαινών εμφανίστηκε κοντά στη νότια ακτή της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Η ερευνήτρια άγριας φύσης Βανέσα Πιρότα ανέφερε ότι η συμπεριφορά των φαλαινών ήταν αρκετά περίεργη, καθώς ήταν συνωστισμένες σε ένα σημείο και έδειχναν να προσπαθούν να αποφύγουν κάτι.

Οι φάλαινες πιλότοι είναι πολύ κοινωνικές και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χαθούν αν ακολουθούν ένα αποπροσανατολισμένο μέλος της ομάδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ