Έντονες βροχές & καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Τι λένε οι μετεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης & Θοδωρής Κολυδάς (φωτό & βίντεο)

Πότε μετατοπίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν  για λασποβροχές σε όλη την επικράτεια, αλλά και για ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε ότι το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί στο Νότιο Ιόνιο και θα αρχίσει να μεταφέρεται προς τα βορειοανατολικά και στην ουσία θα απασχολήσει ολόκληρη τη χώρα, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα.

«Οι συννεφιές αναμένεται να κυριαρχήσουν σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ σιγά σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε την εκδήλωση βροχοπτώσεων, οι οποίες στα πιο νότια τμήματα θα συνοδεύονται και από ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Στην περιοχή της Θεσσαλίας, του Βορειοδυτικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο με τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα προσεγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, συννεφιές θα επικρατήσουν στον ουρανό της Αττικής την Πέμπτη, οι οποίες θα αυξηθούν σιγά-σιγά και κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα συναντήσουμε και πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λασποβροχές, όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότια στα 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε πιο βαρύ καιρό προς τις απογευματινές ώρες, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Χαλκιδικής και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που βρέχονται από το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στον Θερμαϊκό στα 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα επικρατήσει βαθμιαία πολύ ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος, με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Από την Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται πιο ανατολικά και θα απασχολήσει πολλές περιοχές της χώρας μας»

Κολυδάς: Σε αυτές τις 5 περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποιεί ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένεται να σημειωθούν έντονες καταιγίδες σε πέντε περιοχές.

«Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην Κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και στη βορειοανατολική Στερεά», αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook ο Θοδωρής Κολυδάς.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της σαχαριανής σκόνης η οποία θα μεταφερθεί από τη Βόρεια Αφρική στη χώρα μας, από σήμερα έως και την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, θα είναι ασθενές το φαινόμενο και η σκόνη δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια της χώρας.

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας. Η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια», τόνισε ο διευθυντής της ΕΜΥ, σε ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ