Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε πεντανόστιμη ομελέτα λαχανικών εύκολα, γρήγορα και ακούραστα!

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα τις πιπεριές, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.



Υλικά

7 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες

3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες

4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)

1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα τις πιπεριές, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δύσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να σκορπιστεί παντού. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η ομελέτα από τη κάτω πλευρά, (ελέγχουμε ανασηκώνοντας τη με μια σπάτουλα), αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο της στο γκριλ του φούρνου για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και από πάνω. (Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, το καλύπτουμε 2 – 3 φορές με αλουμινόχαρτο).

Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια και ντοματοσαλάτα.

Πηγή: gastronomos

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ