«Μαμά τι είναι το σεξ;» - Τι να απαντήσετε σε μια από τις κρίσιμες και δύσκολες ερωτήσεις που αργά ή γρήγορα κάνουν όλα τα παιδιά!

Έχουν περάσει  πολλά χρόνια από τη στιγμή που και εμείς είχαμε βρεθεί- ως παιδιά – στη θέση του ερωτώντος. Στις παλαιότερες γενιές, το θέμα ήταν λίγο ταμπού… οι γονείς μας έρχονταν σε δύσκολη θέση, μια που το θέμα σεξ ήταν απαγορευμένο.

Ας μιλήσουμε για σεξ!

Έχουν περάσει  πολλά χρόνια από τη στιγμή που και εμείς είχαμε βρεθεί- ως παιδιά – στη θέση του ερωτώντος. Στις παλαιότερες γενιές, το θέμα ήταν λίγο ταμπού… οι γονείς μας έρχονταν σε δύσκολη θέση, μια που το θέμα σεξ ήταν απαγορευμένο. Σε πολλές οικογένειες μάλιστα, θεωρούνταν αιτία για τιμωρία!

σεξ

Ευτυχώς, πάνε αυτά, πέρασαν!  Πέρασαν;

Κάποιες φορές, και οι σημερινοί γονείς δυσκολεύονται να κάνουν μια απλή συζήτηση με τα παιδιά τους, ίσως γιατί δεν την έκαναν ποτέ και οι ίδιοι με τους γονείς τους.

«Μα είναι ακόμα μωρό!», σκέφτονται με έκπληξη, όταν  ο μικρός μπόμπιρας, ηλικίας 3-4 ετών αρχίζει και κάνει τα πρώτα ερωτήματα. Ακολουθούν στιγμές αμηχανίας… Πάνε πια οι εποχές που πιστεύαμε ότι μας έφερε στη ζωή ο πελαργός. Στην εποχή της τεχνολογίας, οι απαντήσεις αυτού του τύπου, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν! Και σύγχυση βεβαίως. Κάποιοι γονείς, κάνουν ότι δεν άκουσαν την ερώτηση. Άλλοι ξεκινούν με πολλές λεπτομέρειες την ενημέρωση. Άλλοι είναι εντελώς απροετοίμαστοι και αλλάζουν θέμα! Ή ακόμα, απαντούν αόριστα και συγκεχυμένα. Κάποιοι άλλοι, μιλούν για μελισσούλες και λουλουδάκια!

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ