«Μαμά, πονάει ο λαιμός μου»: Πώς να αντιμετωπίσετε το καλοκαιρινό κρύωμα των παιδιών

Το καλοκαίρι έφτασε και εκεί που είπατε ότι επιτέλους ήρθε η στιγμή να ξεγνοιάσετε και να μην ανησυχείτε πλέον για το αν τα παιδιά θα αρπάξουν κάποιο κρύωμα.

Το καλοκαίρι έφτασε και εκεί που είπατε ότι επιτέλους ήρθε η στιγμή να ξεγνοιάσετε και να μην ανησυχείτε πλέον για το αν τα παιδιά θα αρπάξουν κάποιο κρύωμα. Κι όμως ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ένας βήχας ταλαιπωρεί το παιδί που παραπονιέται και για έντονο πονόλαιμο. Παρόλο που συνήθως συνδέουμε το κρύωμα με σκοτεινές και κρύες χειμωνιάτικες μέρες, γονείς και παιδιά δεν παύουμε να είμαστε ευάλωτοι στους κοινούς ιούς της γρίπης ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το χειρότερο είναι ότι ο πονόλαιμος και ο πονοκέφαλος που σηματοδοτούν την έναρξη της γρίπης, συχνά εμφανίζονται αμέσως μόλις φτάσουμε στον προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών μας επισημαίνει η κ. Ευαγγελία Παπαγεωργίου, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος.

allergies

Κάθε μέρα εισπνέουμε περίπου 10.000 λίτρα αέρα που μπορεί να περιέχει μικρόβια και ιδιαίτερα ιούς δυνητικά επιβλαβείς για τους ιστούς της μύτης και του λαιμού. Ο ρινοϊός και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) αποτελούν ιδιαίτερα κοινούς μολυσματικούς παράγοντες που προκαλούν καταρροή ή μπούκωμα της μύτης, πονόλαιμο και βήχα, ο οποίος μπορεί να είναι παραγωγικός και να προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ