To eirinika εγκαινιάζει την καλοκαιρινή του «Γκαλερί» με έργα σπουδαίων Ελλήνων εικαστικών: Θαλασσινές βουτιές με πίνακες της Μαρίας Φιλοπούλου, που αρχίζει τον κύκλο των καλοκαιρινών μας εκθέσεων



Η Μαρία Φιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στην École Nationale des Beaux Arts (ENSBA, 1984-88) στο Παρίσι, με καθηγητή τον Leonardo Cremonini και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην ENSBA, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, στη λιθογραφία με δάσκαλο τον Abraham Hadad.



Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, ενώ το 2009 πραγματοποίησε αναδρομική έκθεση «1989 – 2009» στα Ερμουπόλεια – Πινακοθήκη Κυκλάδων.






Έχει επίσης λάβει μέρος με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στο «Art Paris» το 2002, με την γκαλερί Ariel Sibony: στο «Art London» το 2004, 2005, 2006, 2007 και στο «Art Μiami» το 2005 – 2006. Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στη Βουλή των Ελλήνων και σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.









Σχετικά άρθρα:

Στην Κωνσταντινούπολη οι μοναδικές θαυμάσιες θαλασσινές εικόνες της εξαιρετικής «αισιόδοξης» Μαρίας Φιλοπούλου

Μία ελληνίδα ζωγράφος, η Μαρία Φιλοπούλου, εκθέτει στην Belgravia Gallery του Λονδίνου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ